Dobra vijest: Umirovljeni pas vodič Erik pronašao udomiteljsku obitelj

Zahvaljujući potpori medija Erik je našao udomiteljsku obitelj!

Karlovački pas vodič Erik udomljen je u obitelji Jakić- supružnika Ivane i Dina i njihovo troje djece Borne, Roka i Mie. Obitelj Jakić je putem medija doznala da Danica Rob traži udomitelja za svog dugogodišnjeg - desetogodišnjeg psa vodiča Erika.

Naglašavamo važnost senzibiliziranja javnost putem medija o ovom pitanju kako bi se u ovakvim slučajevima moglo olakšati osobama s invaliditetom, posebice slijepim osobama jer pas vodič nakon odrađenog radnog vijeka odlazi u zasluženu mirovinu kako bi korisnik mogao dobiti novog psa vodiča. Slijepe osobe nisu u mogućnosti ni tehnički ni financijski imati dva psa pa je praksa da se pas koji odlazi u mirovinu udomi u neku obitelj.

Erik je već drugi pas koji je umirovljen u Karlovcu, prvo Zola, a sada i Erik.

Važno je također napomenuti da su djeca oduševljena Erikom jer karlovačke pse vodiče poznaju još iz edukacija u vrtićima, tako da je Erik stari prijatelj svo troje djece koja su pohađala vrtić Grabrik.

Kako bi javnost senzibilizirali po pitanju položaja, statusa i prava korisnika pasa vodiča predstavnici USKA-e posjetili su obitelj Jakić te su koordinatorica Romija Radočaj Naglić i tajnik ove udruge Mirsad Bećirović sa psom vodičem Pinom uz posjet obitelji djeci darovali slikovnice o psima vodičima, a usput su se uvjerili da Erik živi u prekrasnom ambijentu obiteljske kuće i okućnice.

USKA se još jedanput zahvaljuje medijima koji su posredovali i pomogli udomljavanju Erika i koji kontinuirano rade na promoviranju prava i položaja korisnika pasa vodiča.

In-Portal

 

Povezane vijesti