Gradonačelnik Bandić ispunio obećanje malom Nikoli, dječaku sa spinalnom distrofijom

Nikoli  su ugrađene šipke i kukice kako se rasteretio pritisak na kralježnicu, te će stoga morati nositi specijalno izrađeni korzet da bi mogao što duže sjediti bez značajnih bolova

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uvijek je radio isticao da njeguje poseban sentiment prema OSI populaciji, pogotovu ako je riječ o djeci s invaliditetom.

Stoga i ne čudi da se spremno odazvao pozivu dječaka Nikole Liseca da ga posjeti u bolnici u kojoj je bio podvrgnut kompliciranom operativnom zahvatu, a gradonačelnik je svog novog prijatelja hrabrio da stoički izdrži sve izazove koji su pred njim i da ste što prije vrati doma.

Nikola je bio smješten u Kliničkom bolničkom centru Šalata, gdje je operirao kralježnicu. Ugrađene su mu šipke i kukice kako bi mu se rasteretio pritisak na kralježnicu, te će stoga morati nositi specijalno izrađeni korzet da bi mogao što duže sjediti bez značajnih bolova. Nikola od rođenja boluje od spinalne distrofije, ali njegov je optimizam i 'šareni' pogled na svijet naprosto zarazan.

Očito je ostavio pozitivan dojam i na gradonačelnika Bandića kojeg je upoznao na Jarunu prošle godine.

Gradonačelnik je ispunio obećanje malom Nikoli, dok je još bio hospitaliziran na Šalati, da će ga posjetiti i doma, a ni ovaj put nije došao praznih ruku. Nikoli je donio na poklon Playstation 4, na kojemu će kratiti vrijeme u fazi postoperativne rehabilitacije.

Usput je razgledao prilaznu rampu, koja je za Nikolu sagrađena kako bi se lakše mogao kretati; gradonačelnik nije krio zadovoljstvo obavljenim poslom.

U društvu gradonačelnika malog je Nikolu posjetila i Marinka Bakula-Anđelić iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

M. Damjanović

Foto: Facebook profil Milana Bandića

 

Povezane vijesti