Udruga invalida Križevci: Mobilni tim za pomoć osobama s težim invaliditetom

 

Udruga invalida Križevci održala je završnu konferenciju u povodu završetka provedbe trogodišnjeg programa "Mobilnim timom do pomoći i njege u kući osobama s težim stupnjem invaliditeta".
O programu Udruge govorio je voditelj projekta Mario Stančić, naglasivši kako je opći cilj programa osnažiti članove obitelji osoba s invaliditetom i osobe s kojima one dolaze u kontakt u svakodnevnoj komunikaciji, tako da ih se upozna sa stvarnim potrebama, ali i mogućnostima osoba s težim stupnjem invaliditeta.
Kroz tri godine, otkako se provodi program, troje osoba s lakšim stupnjem invaliditeta obilazilo je gotovo 50 korisnika s težim invaliditetom s područja Grada Križevaca i četiri okolne općine, te su im pružili usluge i obavljali poslove u kući, pomagali pri higijeni, nabavci lijekova, odlasku liječniku i svemu ostalom što im je bilo potrebno.
Ispred Grada Križevaca, prisutnima se obratio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi, istaknuvši kako je ovo izuzetno potreban program koji će se uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih nastaviti i dalje, a Grad će kao i do sada također podržavati njegovo ostvarenje.
Na podršci, kako u ovom programu tako i svim ostalim koje Udruga provodi, zahvalio se predsjednik Udruge invalida Križevci Petar Gatarić.

Udruga invalida Križevci iznimno je aktivna u organiziranju aktivnosti za svoje korisnike, skrbi o njima, a valja istaknuti i proizvodnju čokolada i pralina 'Hedona'. Jedna su od najagilnijih udruga koje apliciraju u programima Europske unije.

M. Damjanović