Društvo za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Krapina

 

Društvo za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Krapina (još uvijek registrirano kao Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Krapina,op. aut.), pomaže djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom te njihovim obiteljima s područja Krapinsko Zagorske Županije. Proizvodi niz ciljanih projektnih i programskih aktivnosti i time utječe na uočene probleme svojih članova. Razvija izvaninstitucionalne oblike usluga korisnicima (klubovi, radionice, savjetovalište, poludnevni boravak).
U tijeku je projekt ''Upoznajmo mogućnosti i različitosti djece s teškoćama u razvoju'', koji financira MZOS, a provode ga u partnerstvu s OŠ Side Košutić Radoboj i OŠ Antuna Mihanovića Petrovsko, te u suradnji sa Srednjom školom Krapina, Likovnom akademijom Zagreb i Udrugama likovnih umjetnika iz Sesveta i Krapine.
Aktivnosti se odvijaju u školama partnerima kroz keramičku, glazbeno-scensku i kreativne radionice te radionice izrade nakita i likovnu koloniju na kojoj su prisutni umjetnici. Korisnici programa su djeca s teškoćama u razvoju, polaznici Specijalne osnovne škole u Krapinskim Toplicama i učenici škola partnera.
Cilj projekta je upoznavanje mogućnosti i različitosti djece s teškoćama u razvoju, prevencija nasilja nad njima, senzibilizacija okoline prema djeci s teškoćama u razvoju, promoviranje volonterskog rada kod mladih.
Aktivnosti provode educirane stručne osobe, a voditeljica projekta je Jasna Vukoja, socijalna radnica koja je djelatnica udruge.

M. Damjanović

 

Povezane vijesti