Slavonski Brod: Festival udruga i Nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom

"Namjera nam je sudionicima pružiti relevantne informacije. Europski dom Slavonski Brod pruža informacije svih tipova, ali i informacije za osobe s posebnim potrebama, poput koje su to udruge na nacionalnoj i europskoj razini koje im mogu olakšati rad i zadovoljiti njihove potrebe", napomenula je predsjednica Europskog doma Božica Sedlić

 

Europski dom Slavonski Brod u brodskoj Tvrđavi organizirao je Festival udruga. Organizatori su istaknuli kako je glavni cilj manifestacije promicanje organizacija civilnog društva i jačanje njihovih kapaciteta, kao i predstavljanje rada udruga, provedenih projekata, projekata u pripremi i provedbi, te isticanje primjera dobre prakse u realizaciji EU strukturnih fondova u drugim sredinama sa svrhom poticanja lokalnog stanovništva na korištenje EU fondova.
"Festival ​udruga organizirali smo u suradnji s brojnim partnerima, a dio je projekta 'U srcu Europe' koji se financira iz IPA INFO programa Europske unije. Svrha projekta je dizanje razine informiranosti i povjerenja građana u EU strategije, fondove, politike i programe. Namijenjen je mladima s manjim mogućnostima, dugoročno nezaposlenima, stanovnicima nerazvijenih i udaljenih ruralnih područja, pripadnicima nacionalnih i etničkih manjina, organizacijama civilnog društva, institucijama koje se bave razvojem društvenih zajednica na lokalnoj i regionalnoj razini, predstavnicima poslovnog i javnog sektora, općenito svim stanovnicima Slavonije", rekla je Zorica Manot, koordinatorica EU projekata Europskog doma u Slavonskom Brodu.

Božica Sedlić, predsjednica Europskog doma u Slavonskom Brodu

"Namjera nam je sudionicima pružiti relevantne informacije. Europski dom Slavonski Brod pruža informacije svih tipova, ali i informacije za osobe s posebnim potrebama, poput koje su to udruge na nacionalnoj i europskoj razini koje im mogu olakšati rad i zadovoljiti njihove potrebe, a isto tako i informacije za izradu projekata i programa za provedbu njihovih aktivnosti. Zasigurno će sudjelovanje Europskog doma na ovakvoj vrsti okupljanja biti svima skupa dragocjeno", napomenula je predsjednica Europskog doma Božica Sedlić.
Europski dom u Slavonskom Brodu festival je planirao održati još krajem svibnja, no zbog loših vremenskih prilika i poplava u Slavoniji tada je bio odgođen.

Obzirom da se u Slavonskom Brodu održao 14. Nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom i provincijsko hodočašće u kojem je gotovo tisuću osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji, brodske udruge koje okupljaju upravo osobe s invaliditetom i one iz područja zdravstva i socijalne skrbi rado su se pridružile glavnom organizatoru, Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

Nadbiskupijski susret u slavonskobrodskoj Tvrđavi bila je prilika da ​na štandovima prezentiraju i pokažu sve ono što tijekom godine rade, a Europski dom Slavonski Brod brojnim okupljenim udrugama i pojedincima pružio je važne informacije koje se odnose na njihovu djelatnost, pisanje projekata i javljanja na različite EU natječaje.

VLM

Foto: Ivica Galović/PIXSELL 

 

Povezane vijesti