Ana Sršen: Naša škola plivanja za djecu s teškoćama u razvoju stvara buduće paraolimpijce

"Drago mi je što je Slavonski Brod prepoznao vrijednost ovog projekta. Odaziv je dobar, a djeca i roditelji zadovoljni programom. Mislim da ovaj projekt ima budućnost, a to vidim i po dječjim osmijesima – djeca napreduju i rado bi se zadržala na bazenu“, napomenuo je 'trener velikog srca' Davor Lulić

 

U Slavonskom je Brodu pokrenut plivački program za djecu s teškoćama u razvoju u sklopu projekta 'Treneri velikog srca'. To je deveti grad u Hrvatskoj gdje se provodi ovaj program.

Na svečanosti predstavljanja projekta 'Treneri velikog stca' prisustvovali su uz ostale i Hrvoje Andrić, dogradonačelnik Slavonskog Broda, hrvatska paraolimpijka Ana Sršen, voditelj Allianz poslovnice u Slavonskom Brodu Branko Marić te voditeljica korporativnih komunikacija u Allianzu Lana Zeković Mellé. Program su podržale i paraolimpijka Nataša Sobočan te atletičarka Hilda Heller, najuspješnija sportašica Brodsko-posavske županije za 2013. godinu. U uvodnom govoru, proslavljena hrvatska paraolimpijka i nositeljica projekta Ana Sršen, naglasak je stavila na činjenicu da je plivanje životima djece s teškoćama u razvoju iznimno bitno u životu.

Ana Sršen: Zbog velikog interesa javnosti, projekt 'Treneri velikog srca'  širi se i na druge gradove

"Neki od naših polaznika otkrili su i ljubav prema natjecanju te počeli intenzivnije trenirati plivanje. U svakom se djetetu krije potencijalni plivač, mali paraolimpijac u srcu“, rekla je Ana Sršen.

U Slavonskom Brodu program će voditi trener velikog srca Davor Lulić.

"Drago mi je što je Slavonski Brod prepoznao vrijednost ovog projekta. Odaziv je dobar, a djeca i roditelji zadovoljni programom. Mislim da ovaj projekt ima budućnost, a to vidim i po dječjim osmijesima – djeca napreduju i rado bi se zadržala na bazenu“, napomenuo je Davor Lulić.

Svoju podršku projektu dala je i Lana Zeković Melle, voditeljica korporativnih komunikacija u Allianzu koji pomaže u razvoju programa. Lana Zeković Melle obećala je da će Allianz intenzivnim tempom nastaviti pomagati projekt i u ovoj godini.

Ako ste zainteresirani za projekt, više informacija možete naći na stranici facebook.com/allianzparasport.hr i saznati raspored plivačkih škola i gradove u kojima se održavaju ili poslati upite na mail treneri.velikog.srca@gmail.com.

M. Damjanović

Foto: Žarko Bašić, Ivana Ivanović/PIXSELL


 

 

Povezane vijesti