Udruga Zamisli: Akcija brisanja podcrtanih knjiga

Ovom akcijom, 22. travnja od 10 do 14 sati u knjižnici Fakulteta političkih znanosti, Udruga Zamisli želi ukazati da je podcrtana knjiga velika prepreka za digitalizaciju studentske literature, što je osnovni uvjet za ravnopravno studiranje slijepih i slabovidnih studenata

Povodom Dana hrvatske knjige, 22. travnja od 10 do 14 sati u knjižnici Fakulteta organiziramo akciju brisanja podcrtanih knjiga te vas pozivamo da se pridružite ovoj hvalevrijednoj akciji.

Akcija brisanja podcrtanih knjiga provodi se u suradnji s Udrugom Zamisli.

Akcijom brisanja podcrtanih knjiga Udruga Zamisli želi ukazati na problem podcrtanih knjiga i na sve ono što podcrtavanje donosi sa sobom. Podcrtana knjiga velika je prepreka za prilagodbu studentske literature jer ako već posve ne onemogućuje proces digitalizacije, u najboljem ga slučaju znatno usporava. Digitalizacija knjiga je najčešći način prilagodbe literature studentima s invaliditetom, što je osnovni uvjet za ravnopravno studiranje slijepih i slabovidnih studenata.

Slijepi i slabovidni studenti ističu da su im najvažniji sadržaj i brzina kojom mogu doći do potrebne literature iz koje mogu učiti. Digitalizacija knjige moguća je samo ako knjiga koju se želi digitalizirati nije podcrtana, išarana ili drugačije oštećena. Idući dio procesa prilagodbe literature sastoji se u pravilom grafičkom uređivanju teksta.

In-Portal