USKA: Velečesni Milan Pavlek darovao slijepe vjerskim knjigama na brajici

 

Umirovljeni brigadir Hrvatske vojske Marinko Marinović posjetio je članove udruge USKA kako bi im uručio dar velečasnog Milana Pavleka župnika župe Vukmanića i Skakavca. Dar su vjerske knjige na pismu slijepih - brajici, čime je udruga postala bogatija za šest svezaka na brajevom pismu, od kojih posebice izdvajaju Spasonosno trpljenje Pape Ivana Pavla II, a tu su i dva sveska Novog zavjeta - Evanđelje po Mateju, Kratki kršćanski nauk za slijepe: Putokaz Života autora franjevca Antuna Leonarda Karmelata, Upute i predlošci za kršćansku meditaciju pod naslovom OČE... - Tomislava Ivančića te Stari zavjet na njemačkom jeziku.

Tako je Danica Rob, prvakinja u brzom i izražajnom čitanju brajevog pisma, imala priliku čitati biblijske tekstove na pismu slijepih.

Danica Rob i tajnik USKA-e Mirsad Bećirović strastveni su knjigoljupci i obzirom da danas slijepe osobe imaju mogućnost čitati knjige u zvučnom i mp3 formatu, kao i u digitalnom obliku, vole imati knjigu u ruci i uživjeti se u čitanje. Jer slijepe osobe imaju isti osjećaj i ugođaj prilikom čitanja knjige na brajlovom pismu.

Inače, Mirsad i Danica bili su sudionici prvog biblijskog bdijenja održanog u crkvi Sv. Trojice u Karlovcu, na što su posebno ponosni. Tako ovaj dar velečasnog Milana Pavleka ima još veću vrijednost za članove USKA-e ali i za druge zainteresirane udruge, posebice poznavatelje brajice, ali i za sve zainteresirane koji mogu doći u Udrugu pogledati kako izgledaju biblijski tekstove na brajevom pismu ili poslušati Bibliju u audio formatu.

Romija Radočaj Naglić