Udruga za terapijsko jahanje Nada predstavila humanitarni telefon

U program terapijskog jahanja udruge Nada do sada je uključeno sedam konja, a troškovi držanja samo jednog konja godišnje iznose više od 10.000 kuna

Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje Nada, jedna od prvih udruga koja provodi takav način rehabilitacije, predstavila je svoj humanitarni telefon s brojem 060 9015 kako bi se potpomogao njihov rad te poboljšali uvjeti rada za dobrobit djece. Cijena poziva iznosi 6,25 kn, a zainteresirani mogu i direktno uplatiti sredstva na žiro račun Zagrebačke banke broj 2360000-1101897373.

"U program terapijskog jahanja udruge Nada do sada je uključeno sedam konja, a troškovi držanja samo jednog konja godišnje iznose više od 10.000 kuna. U program terapijskog i rehabilitacijskog jahanja do sada je bilo uključeno tridesetak djece, većim dijelom iz Zagreba i njegove okolice. Broj djece i učestalost njihovih dolazaka tijekom pojedinih mjeseci varira ovisno o vremenskim prilikama i o mogućnostima njihovih roditelja da izdvoje potrebno vrijeme i novac. Participacija učesnika u troškovima programa simbolična je u odnosu na realne troškove, pa program terapijskog i rehabilitacijskog jahanja ne bi mogao opstati samostalno, bez oslonca na vanjske donacije i na ostale aktivnosti kluba", objašnjavaju u Udruzi.

Humanitarna akcija traje do 31. prosinca 2013. godine.

In-Portal/VLM

Foto: Duško MarušićPIXSELL