Gradonačelnik Bandić nakratko postao klaundoktor i uveseljavao djecu na Klinici za pedijatriju

Rad udruge Crveno Nosovi - klaunovidoktori potpomaže Grad Zagreb, a prošle godine klaunovidoktori su posjetili 11.000 djece u 179 posjeta bolnicama diljem Hrvatske

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici Udruge Crveni Nosovi – klaunovidoktori, posjetili su u KBC-u Zagreb-Rebro djecu koja leže na Klinici za pedijatriju.
Crveni Nosovi – klaunovidoktori partnerska je organizacija Međunarodne zaklade RED NOSES koja okuplja klaunovedoktore iz devet europskih zemalja. Udruga donosi osmijeh bolesnima i nemoćnima, prije svega djeci na liječenju u bolnicama, a klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci – glumci, glazbenici i zabavljači.
Rad Udruge potpomaže Grad Zagreb, a prošle godine klaunovidoktori su posjetili 11.000 djece u 179 posjeta bolnicama diljem Hrvatske.

Sestra Milosrdić i doktor Žbunj objasnili su da su oni stručnjaci za smijeh, pjesmu i ples te su ovom prigodom demonstrirali svoj rad.

"Nakon četiri godine djelovanja udruge, ovaj susret pokazuje da Grad podržava naš rad", rekla je direktorica Crvenih noseva Mladenka Majerić.

Prije obilaska pedijatrije održan je i sastanak gradonačelnika Bandića sa sanacijskim upraviteljem Rebra Zlatkom Giljevićem i predstojnikom Klinike za pedijatriju Borisom Filipovićem Grčićem o poboljšanju skrbi malih pacijenata.

 

Gradonačelnik Bandić, usput budi rečeno, otkako je zasjeo na mjesto prvog čovjeka Zagreba pokazuje poseban sentiment za teško oboljele mališane. Puno bi truda zahtijevalo pobrojavanje humanitarnih akcija koje je gradonačelnik - što financijski što moralno – podržavao kada je bila riječ o djeci s invaliditetom i teško oboljelim mališanima. Tek kao podsjetnik, početkom ove godine uručio je ispred Grada Zagreba ključeve za tri stana namijenjena roditeljima djece obolje od malignih bolesti, a koja se liječe u Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici. Zahvaljujući tomu roditelji sada imaju priliku biti uz svoju djecu dok se bore s opakim bolestima. Ovaj hvale vrijedan projekt ostvaren je suradnjom Grada Zagreba s udrugom 'Ljubav na djelu' koja je okupila roditelje djece oboljele od malignih bolesti,.

In-Portal

Foto: Facebook profil Milana Bandića

 


 


 

 

Povezane vijesti