Marinka Bakula Anđelić: Ljetovanje za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

 

Gradski ured za branitelje slijedom Odluke o socijalnoj skrbi (Službeni glasnik Grada Zagreba 10/12, 4/13) provodi organizirano ljetovanje za 350 djece hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata osnovnoškolskog uzrasta i slabijeg socijalno-ekonomskog statusa.
Djeca odlaze na ljetovanje u Dom Crvenog križa u Novom Vinodolskom kroz četiri termina te Vas ovim putem pozivamo da zahtjev za ljetovanje podnesete u Gradskom uredu za branitelje, Zagreb, Vodnikova 14, a potrebne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 01/6100385. Zahtjevi se zaprimaju do popunjenosti kapaciteta.

Sukladno odluci o socijalnoj skrbi Grada Zagreba te Zagrebačkoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2011. do 2015., Grad Zagreb organizira ljetovanje u sklopu rehabilitacijsko-rekreacijskog programa za ukupno 280 korisnika, u četiri termina tijekom srpnja i kolovoza.

Prva grupa djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom otputovala je 7. srpnja. na ljetovanje u Dom Crvenog križa u Novom Vinodolskom. U ime gradonačelnika Milana Bandića, djecu je ispratila Marinka Bakula Anđelić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Petar Penava, ravnatelje Crvenog križa Grada Zagreba.

In-Portal

 

Povezane vijesti