Udruga invalida Križevci otvorila čokoladarnicu

Riječ je o uistinu nesvakidašnjem projektu i u svjetskim razmjerima, a čokolada Hedona koju proizvode Križevčani ne oduševljava samo okusom, već i dizajnom omota

Nesvakidašnji projekt koji je pokrenula Udruga invalida Križevci, uz podršku Grada Križevaca, redakciji In-Portala izmamila je osmijeh na lice, ali i ugodan osjećaj na nepcu. Osobe s invaliditetom koje okuplja udruga, naime, napravile su jedan hrabar i važan iskorak u svojim životima - otvorili su čokoladarnicu u kojoj će proizvoditi Hedonu.

Riječ je o slatkom turističkom proizvodu, a svi se nadaju da će Hedona postati prepoznatljivi turistički brand Križevaca. Udruga invalida proizvela je čokoladu koja će se prodavati u posebnom pakiranju, na kojem će biti fotografije Križevaca te kratki tekst o gradu na hrvatskom i engleskom jeziku. Ova slatka priča već je kao ideja oduševila gradonačelnika Branka Hrga koji joj je dao potpunu podršku, a u pratnji predsjednika Udruge invalida Petra Gatarića obišao malu čokoladarnicu koja je trenutno smještena u prostorima praktikuma Srednje škole "Ivan Seljanec" kako bi se i sam uvjerio kako i gdje nastaje nabolja čokolada.

In-Portal