Udruga invalida Križevci: Predstavljen projekt sufinanciran sredstvima EU

Cilj projekta je osigurati jednake mogućnosti za djecu s teškoćama na svim razinama obrazovnog sustava. Projekt će trajati 18 mjeseci, a sufinanciran je nepovratnim sredstvima iz fondova pretpristupne pomoći Europske unije u iznosu od 234. 819,10 eura

Udruga invalida Križevci u četvrtak 17.srpnja održala je predstavljanje projekta „Integracija djece s poteškoćama iz Križevaca i okolice u redovni obrazovni sustav“. Uvažene goste je pozdravio domaćin Petar Gatarić, predsjednik Udruge. Stavio je naglasak kako je cilj osigurati jednake mogućnosti za djecu s teškoćama na svim razinama obrazovnog sustava od vrtića, osnovne i srednje škole, uključujući i druge ustanove u kojima djeca stječu znanja i vještine.

Projekt će trajati 18 mjeseci, a sufinanciran je nepovratnim sredstvima iz fondova pretpristupne pomoći Europske unije u iznosu od 234.819,10 eura. Nastao je zajedničkom suradnjom Društva distrofičara Zagreb i Istra, Udruge osoba s invaliditetom Slatina i Karlovac te Udruge invalida Križevci.

U radu sastanka sudjelovali su uvaženi gosti:  predsjednica Društva distrofičara Zagreb, Marica Mirić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije Željka Koluder Vlahinja, ravnateljica Dječjeg vrtića Križevci, ravnatelj OŠ „Vladimir Nazor", predstavnik OŠ Ljudevita Modeca, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti mr.sc. Mladen Tenodi te ostali gosti. Udruga invalida Križevci je predstavila i promotivni video Europskog projekta u kojem između ostalih sudjeluje i gradonačelnik Križevaca, Branko Hrg.

Pročelnik Tenodi  je istaknuo kako je Grad Križevci uključen u program kao partner  te da pruža javnu, financijsku i kadrovsku podršku Udruzi. U planu je nastavak nabavke specijalne opreme za slijepe i slabovidne, gluhe i gluhonijeme u Gradskoj knjižnici i građe za osobe i djecu s posebnim poteškoćama. U osnovnim i srednjim školama (OŠ Ljudevita Modeca, gimnazija I.Z.Dijankovečkoga i Dječji vrtića Križevci) omogućit će se djeci s teškoćama da imaju sve potrebne uvjete za daljnje školovanje. Cilj je osigurati asistenta u nastavi/vrtiću svakom djetetu kojemu je potrebna pomoć.

Tekst i foto: Marko Damjanović