Obilježavanje Međunarodnog dana pasa vodiča

Na INFO štandu Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet korisnici psa vodiča u neformalnoj komunikaciji s građanima ukazat će na potrebu poštivanja različitosti

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet, uz ostale gradove u Hrvatskoj, obilježit će 27. travnja 2013. godine u Zagrebu na Cvjetnom trgu od 10 do 14 sati Međunarodni dan pasa vodiča, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba (počasnog predsjednika udruge).  Potreba da se javnosti ukaže na specifičnosti prava korisnika pasa vodiča slijepih u području pristupačnosti, bilo javnim prostorima ili javnom prijevozu utjecala je na odluku International Guide Dog Federation o obilježavanju Međunarodnog dana pasa vodiča.
Na INFO štandu Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet korisnici psa vodiča u neformalnoj komunikaciji s građanima ukazat će na potrebu poštivanja različitosti, uvažavanja međusobnih prava i potreba, kao i važnost poštivanja Zakona o kretanju slijepe osobe uz pomoć psa vodiča. Kako nam navode iz Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet još uvijek je prisutno učestalo nerazumijevanje uloge i vrijednosti psa vodiča za neovisnost i sigurnost kretanja slijepih osoba. (B.R)

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL