Obljetnica Centra za rehabilitaciju Zagreb

Centar u četvrtak, 25. travnja, obilježava desetu godišnjicu provođenja Programa zapošljavanja korisnika Centra za rehabilitaciju Zagreb na otvorenom tržištu rada

O Centru za rehabilitaciju Zagreb najbolje ćete se informirati na njihovoj web stranici www.crzagreb.hr, ali dozvolite da In-Portal donese par servisnih informacija o instituciji koja je donijela toliko dobrog svim osobama s invaliditetom koje su trebale njihove usluge. Dakle, Centar za rehabilitaciju Zagreb zadužen je za programe odgoja i obrazovanja za djecu i mladež s posebnim potrebama, a osnovani su 1947. godine u samostanu časnih sestara "Antunovac". Povijest Centra objavit ćemo uskoro na stranicama In-Portala, zasad je dovoljno tek spomenuti da je ovog travnja na mjesto ravnateljice ponovno imenovana profesorica defektologije Vesna Muraja. Možda je to podatak nedostojan novinarske pozornosti, no činjenica da je profesorica Muraja na čelu Centra još od 1987. godine svakako spada u antologijske priče. Usto je taj podatak dovoljan da protumači sve reference koje profesorica Muraja ima za to mjesto. I još nešto, tek onako usput: odlukom predsjednika republike 2004. Vesna Muraja odlikovana je redom Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske, a Plaketu grada Zagreba dobila je za zalaganje i stručni rad na osiguravanju kvalitetnog života osoba s mentalnom retardacijom. 

Centar u četvrtak, 25. travnja u 13 sati, obilježava desetu godišnjicu provođenja Programa zapošljavanja korisnika Centra za rehabilitaciju Zagreb na otvorenom tržištu rada. Proslava se organizira u njihovoj radionici 'Stenjevec', u prostorima Gradske četvrti Stenjevec-Jug, a pozvani su svi ljudi dobre volje. Uz bogat program organizator nudi još bolje druženje!

In-Portal