McDonald's pokrenuo projekte za djecu s teškoćama u razvoju

Lanac restorana brze prehrane, kojeg se često optužuje za porast pretilosti mališana, ove je projekte osmislio s namjerom dugoročne podrške u područjima koje prepoznaje kao ključna za lokalnu zajednicu

 

Tvrtka McDonald’s Hrvatska provodi nacionalni projekt društvene odgovornosti prema lokalnim zajednicama u kojima posluje.

Ray Krock, osnivač korporacije McDonald’s, postavio je kao jedno od temeljnih načela odgovornost prema zajednici u kojoj kompanija posluje, što znači aktivan angažman kroz društveno vrijedne projekte i sudjelovanje u humanitarnim aktivnostima. Slijedeći postavljena načela, McDonald’s Hrvatska pri pokretanju projekta vodio se namjerom dugoročne podrške u područjima koje prepoznaje kao ključna za lokalnu zajednicu. Na globalnoj razini tvrtka već godinama ulaže u područja vezana uz okoliš, sport i djecu.

U suradnji s gradskim vlastima grada Siska, ali i Zagreba, Velike Gorice, Varaždina i Karlovca, McDonald’s je prikupio prijedloge podrške zajednici u skladu s prepoznatim zahtjevima i potrebama građana. Nakon gradova u kontinentalnom dijelu Hrvatske, kampanja će se provoditi u ostalim gradovima u kojima se nalaze McDonald’s objekti.

Građani grada Siska do 17. kolovoza u McDonald’su u Sisku mogu izabrati između tri predložena projekta – sponzorstva ‘Sobe čuda’ za senzornu integraciju djece s teškoćama u razvoju, opremanja dvorane za tjelesnu i zdravstvenu kulturu za djecu s teškoćama u razvoju OŠ ’22.lipnja’ te uređenja igrališta dječjeg vrtića ‘Zeleni brijeg’. Prijedlozi su navedeni na informativnim lecima dostupnim svim posjetiteljima kojim je tako pružena mogućnost da sami odluče i doprinesu kvaliteti života u svojoj zajednici.

In-Portal