Kristijan Vincetić: Trijumf plivača s invaliditetom na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj

"Nisam očekivao medalju, a osvojio sam dvije. Jako sam zadovoljan i svojim, a i rezultatima ostalih članova reprezentacije", kaže Kristijan

 

U nizozemskom Eindhovenu održalo se IPC Europsko prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom, natjecanju na kojemu su hrvatski plivači postogli zapažene rezultate. Posebno se istakao Kristijan Vincetić, član plivačkog kluba Dubrava iz Zagreba. Vincetić je u disciplini 400 metara slobodno osvojio je srebro s vremenom 4:23.14, što je bio njegov osobni rekord, dok je na 100 metara leptir bio brončani s vremenom 1:00.70.

"Nisam očekivao medalju, a osvojio sam dvije. Jako sam zadovoljan i svojim, a i rezultatima ostalih članova reprezentacije. Bazen u Eindhovenu mi je još jednom bio sretan jer sam u njemu 2010. na Svjetskom prvenstvu također osvojio broncu na 100 metara leptir“, rekao je Kristijan Vincetić nakon prvenstva.

Na IPC Europskom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom u Eindhovenu natjecalo se više od 400 plivačica i plivača iz 40 zemalja. Osim Kristijana Vincetića za Hrvatsku su plivali i Nataša Sobočan, Marija Horvačić, Kristijan Mamić, Matija Grebenić, Dino Sinovčić, Antun Brzak, Tomi Brajša te Ante Rađa. Ukupno su nastupili u 27 disciplina, u njima su izborili 16 finala te otplivali 12 osobnih rekorda. Ovaj uspjeh je tim veći kad se zna da je Kristijan imao prije koju godinu problema s ozljedama.

M. Damjanović