Liburnia Film Festival: Premijera dokumentarca o djevojčici s invaliditetom Stelli

 

Najbolji hrvatski dokumentarci na jednom mjestu već je dugo deviza Liburnia Film Festivala, a ona i ove godine u potpunosti oslikava program koji ćemo od utorka 26. do subote 30. kolovoza pratiti na jedinom festivalu hrvatskog dokumentarnog filma, u lučici u Ičićima.

U pet festivalskih dana, u dva programska bloka (od 20.30 i od 22.45), publika će gledati sveukupno 25 filmova nastalih u 2013. i 2014. godini. Od toga 14 u glavnoj konkurenciji, šest u Regionalnom programu (koji čine filmovi autora ili produkcijskih kuća iz Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije) i četiri u produkciji Restarta koji je uz udrugu Delta iz Rijeke suorganizator festivala. Dvanaest filmova imat će svoju svjetsku, hrvatsku ili festivalsku premijeru. 

Festival otvaraju dvije svjetske premijere, "Prolaz za Stellu“ Ljiljane Šišmanović u produkciji eminentnog Factuma te film "O hokeju i medvjedima“  Radislava Jovanova i Josipa Ivančića u koprodukciji Propelerfilma, Al Jazeere Balkans i Zagreb Filma. 

Bit će tu i umjetničkih i socijalno angažiranih filmova, dokumentaraca o životinjama, zatvorenicima, prijateljstvima, ili poznatim osobama. 

Izvor: liburniafilmfestival.com

 

Povezane vijesti