Sramota u Trnskom: 'Susjedi iz pakla' bacaju otpad na parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom

U dva su navrata vozači s invaliditetom zvali komunalnu službu i ukazali na problem, a odgovoreno im je kako komunalci ne mogu utjecati na savjest građana

 

Poslovica kaže da dobar susjed zlata vrijedi. In-Portal je upravo objavio članak o znanstvenom istraživanju koje ukazuje da dobro susjedstvo može dovesti do značajnog poboljšanja sveukupnog zdravlja, posebno zdravlja srca.

No, sve ove 'balade o susjedstvu' ne vrijede i za neke rezidente zagrebačkog naselja Trnsko koji svojim susjedima s invaliditetom već mjesec dana priređuju pravi pakao.

U Trnskom, naime, ispred kućnog broja 38e, sedam je parkirališnih mjesta predviđeno za osobe s invaliditetom, no 'nepoznati netko' već mjesec dana tu uporno odlaže otpad. Količina otpada ukazuje na činjenicu da u ovoj besramnoj raboti sudjeluje više osoba, možda i deseci njih. Na tim se mjestima više ne može parkirati niti dječji romobil, kamoli automobil.

Vozači s invaliditetom ogorčeni su ali i očajni: još uvijek nisu locirali neku instituciju kojoj bi se mogli obratiti za pomoć. U dva su navrata zvali komunalnu službu i ukazali na problem, a odgovoreno im je kako komunalci ne mogu utjecati na savjest građana. Tako otpad na parkirališnim mjestima za osobe s invaliditetom ostaje kao – nadamo se privremeni – spomenik ljudske bahatosti i nekulture.

Poruka nadležnih institucija za vozače s invaliditetom, dakle, mogla bi se ovako sažeti: ako u Trnskom ne možeš mijenjati susjede, mijenjaj susjedstvo!

M. K.

Foto: Stjepan Hojsak

 

 

Povezane vijesti