Bravo Sandra: Članica STKI URIHO postala svjetska prvakinja u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

Nakon završetka pojedinačnog natjecanja na rasporedu je natjecanje parova, a za Hrvatsku će igrati Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić

Na Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, koje se održava u Pekingu, Sandra Paović iz stolnoteniskog kluba invalida URIHO 'pomela' je najveća imena ovog sport i popela se na pobjednički tron!

Sandra je trijumfirala nakon što se prije godinu dana okitila naslovom europske prvakinje, a sada je u Pekingu osvojila i vrh svijeta stolnog tenisa.

U finalu kategorije 6 pobijedila je Njemicu Grebe, bez izgubljenog seta. Sandra Paović pobijedila je rezultatom 3-0 (13-11, 11-4, 11-3), prethodno je u polufinalu bila bolja od Ruskinje Čebainkinus s 3-1 u setovima.

Druga hrvatska natjecateljica Anđela Mužinić, članica stolnoteniskog kluba invalida Nec iz Splita, zapela je u četvrtfinalu kategorije 3 izgubivši od Turkinje Dumand s 1-3 u setovima.

Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu u Pekingu održava se od 8. do 14. rujna, a na njemu se natječe 112 stolnotenisačica i 176 stolnotenisača s invaliditetom. Za Hrvatsku nastupaju tri stolnotenisačice i dva stolnotenisača. Nakon završetka pojedinačnog natjecanja na rasporedu je natjecanje parova, a za Hrvatsku će igrati Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić.

Svečani doček svjetske prvakinje i ostalih članova stolnoteniske reprezentacije bit će 16. rujna u 10 sati u zračnoj luci Pleso.

M. D.

Foto: PIXSELL


 


 

 

Povezane vijesti