Tjedan mobilnosti: Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom promovirao sportove za OSI populaciju

Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom najorganiziraniji je i najuspješniji savez u Hrvatskoj. Dugoročni plan saveza je da se svake godine poveća broj osoba s invaliditetom koje bi se bavile sportom, aktivno ili rekreativno

Na zagrebačkom jezeru Bundek, u utorak 16. rujna, održana je javna promocija nekoliko sportova za osobe s invaliditetom.

IMG_1552.JPG IMG_1550.JPG IMG_1549.JPG IMG_1548.JPG IMG_1547.JPG IMG_1546.JPG IMG_1545.JPG IMG_1544.JPG IMG_1543.JPG IMG_1542.JPG IMG_1541.JPG IMG_1540.JPG IMG_1539.JPG

Upriličene su prezentacije stolnog tenisa, skijanja, sjedeće odbojke i atletskih disciplina za osobe s invaliditetom. Povod za javnu prezentaciju bio je Međunarodni tjedan mobilnosti. Organizator ovog hvale vrijednog događanja bio je Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom, a cilj je upoznati širu javnost s nekim od sportova koje savez okuplja na području grada Zagreba.

Također, Savez ima ambiciju okupiti nove sportaše s invaliditetom i omasoviti paraolipmijski pokret. Građanima su sjedeću odbojku promovirali članovi iz Invalidsko-odbojkaškog kluba 'Zagreb', kluba sjedeće odbojke 'Hrabri' te kluba sjedeće odbojke 'Agram'.

U tu je svrhu napravljen je odbojkaški teren, a na njemu su odbojkaši i odbojkašice demonstrirali sve blagodati ovog sporta za OSI populaciju, svejedno ima li netko želju baviti se odbojkom rekkreativno ili profesionalno.

Stolni tenis za osobe s invaliditetom prezentirali su članovi stolnoteniskog kluba invalida URIHO. Kraljicu sportova, atletiku , demonstrirali su sportaši atletskog kluba osoba s invaliditetom Agram, a zainteresirani su se mogli okušati u bacanju diska, kugle, koplja te trčanju.

Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom može se pohvaliti brojnim uspjesima i priznanjima koje su u dugogodišnjoj povijesti zabilježili OSI sportaši. Savez okuplja vrhunske trenere koji rade s osobama s invaliditetom, a omogućava i terene te opremu za bavljenje sportom i rekreacijom na području Zagreba.

Zbog svega navedenog može se zaključiti da je Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom najorganiziraniji i najuspješniji savez u Hrvatskoj. Dugoročni plan saveza je da se svake godine poveća broj osoba s invaliditetom koje bi se bavile sportom, aktivno ili rekreativno.

Marko Damjanović

 

Povezane vijesti