Brojne udruge primjereno obilježile Europski tjedan mobilnosti

Udruga osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedjelje organizirala je obilazak parkirališnih mjesta i nepristupačnih mjesta za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti na području Grada Samobora

 

Brojne udruge diljem Hrvatske obilježavaju Europski tjedan mobilnosti, a posebno valja istaknuti Udrugu distrofičara Krapina koja provodi kampanju "Za pokret".

Tom prigodom imali su izložbeni štand u centru Krapine, gdje su svoje sugrađane upoznali sa svojim aktivnostima, izložili radove članova koji su nastali na njihovim radionicama, dok je predsjednica udruge, Mirjana Janžek, gostovala na lokalnoj radio postaji. U emisiji je govorila o životu osoba s invaliditetom, udruzi, kampanji "Za pokret“ te ostalim temama vezanim uz oboljele od neuromuskularnih bolesti.

Udruga osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedjelje organizirala je obilazak parkirališnih mjesta i nepristupačnih mjesta za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti na području Grada Samobora. Nažalost, vrijeme ih nije poslužilo u provedubi zamišljenog programa, te su stoga održali kratku raspravu uz kavu o problematici parkiranja, odnosno zloupotrebe znakova pristupačnosti te nemogućnosti rada i obilaska pauk-službe na parkiralištima trgovačkih centara na područjima gdje žive članovi udruge.

In-Portal

 

Povezane vijesti