Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije: Podizanje svjesnosti o pravima oboljelih od MS-a

Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije bogatim je programom obilježilo Nacionalni dan multiple skleroze u prostorijama DVD-a Bedekovčina.

 

Tradicija obilježavanja tog dana datira od 1979. godine, kada je uz sudjelovanje oboljelih od multiple skleroze i neurologa iz Rijeke i Zagreba osnovano prvo "Udruženje za pomoć oboljelima od multiple skleroze i srodnih bolesti SR Hrvatske“.

Ovaj događaj podržan je od strane Predsjednika RH dr. Ive Josipovića, te njegove povjerenice za osobe s invaliditetom, Vesna Škulić. Isto tako, Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije zahvaljuje na podršci Općini Bedekovčina, načelniku Darku Ban koji su besplatno ustupili prostorije, a usto pomogli i financijski za što kvalitetniju organizaciju.

"Općina Bedekovčina i Općina Marija Bistrica su jedine općine s područja naše županije, zajedno sa Krapinsko – zagorskom županijom koje su prepoznale naš rad te uvidjeli da djelujemo na području cijele županije, a ne samo na području Grada Zaboka gdje imamo sjedište. Zahvaljujemo se i zamjeniku gradonačelnika Grada Krapine i načelniku Općine Desinić, te pročelnici HZZ-a Jurman i Matrini Gregurović Šanjug na dolasku, što su nas podržali na samom obilježavanju. Svi prisutni su mogli čuti nekoliko riječi o bolesti od naših specijalista liječnika koji nas prate. Obilježavanjem Nacionalnog dana multiple skleroze želi se ojačati svjesnost o ovoj teškoj bolesti te odajemo priznanje svim oboljelima i onima koji na posredan način svakodnevno žive uz ovu bolest", poručili su iz Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije.

In-Portal

 

Povezane vijesti