Vedran Habel: Dođite u školu kuhanja za osobe s invaliditetom

Kroz edukaciju i kuharske radionice daje se prilika osobama s invaliditetom da pokažu svoje sposobnosti u ugostiteljstvu i lakše dođu do posla u struci

 

U subotu 4. listopada od 13:30 do 15 sati dođite u prostorije udruge U.N.U.O., Nova Ves 10, kada se otvara Centar Ključić.

"Ovim putem Vas pozivamo da doprinesete pokretanju ovog Centra na način da donirate žlicu, vilicu tanjur ili tanjurić, koju tavu ili lončić. Sve je dobro došlo jer smo sva sredstva potrošili na prilagodbu prostorija za osobe s invaliditetom. Može i koja stolica za terasu i dječiji asortiman je dobro došao lopta ili koš pikado ili mali nogomet. Ukoliko iz hobija slikate ili se bavite kiparstvom i da možete donirati svoje djelo, to će naim uistinu puno značiti", kaže Vedran Habel, osnivač i predsjednik udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja U.N.U.O.

Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja je osnovana 2009. s vizijom poboljšanja obrazovanja osoba s invaliditetom.

Tek da podsjetimo, kroz edukaciju i kuharske radionice daje se prilika osobama s invaliditetom da pokažu svoje sposobnosti u ugostiteljstvu i lakše dođu do zapošljavanja u struci. U.N.U.O. je osnovala Centar za unapređivanje i promociju turističko-ugostiteljskih usluga usmjerenih gostima s invaliditetom. Jedinstveni projekt u Europi kojem su osnovni ciljevi edukaciju gostiteljskih djelatnika za pravilan pristup gostima s invaliditetom te organizacija eno-gastro radionica prilagođenih turistima s invaliditetom. U rujnu su krenule interaktivne radionice za poslodavce i djelatnike ugostiteljske struke te osobe s različitim vrstama invaliditeta. Tako će ugostitelji i turistički djelatnici neposrednom komunikacijom naučiti kako se pravilno ophoditi s osobama s invaliditetom.

B. Ravlić

 

Povezane vijesti