Je li ulje konoplje uistinu pouzdan lijek za multiplu sklerozu i najteže oblike karcinoma?

PITANJE: F. V. (46) Poštovani, imam svakodnevne bolove i ne pomažu mi brojni analgetici koje mi preporučuje moj liječnik. Prijatelj mi predlaže da poslušam Rick Simpsona i pokušam s njegovom terapijom.

 

Znam da to nije legalno, ali molim Vas za pojedinosti o njemu, njegovoj metodi liječenja i recept za ulje od konoplje koje on preporuča. Ima onih koji mi kažu da se opustim uz piće i bit će mi lakše. Nikada nisam konzumirao alkohol i sumnjam da on može odagnati bol koja je svakodnevna, različitog intenziteta i dovodi me do ludila.

ODGOVOR: Rick Simpson borio se s terminalnim rakom kože i planirao samoubojstvo. Ovaj najpoznatiji svjetski zagovornik legalizacije kanabisa u medicinske svrhe danas pun života putuje svijetom i promovira svoj recept za ulje kanabisa za koje tvrdi da mu je dvaput spasilo život. Sebe navodi kao primjer i siguran je da je ulje kanabisa prirodan neškodljiv lijek za rak, multiplu sklerozu, dijabetes i brojne druge bolesti. Još 2004. godine objavio je recept kako da ljudi sami naprave ulje kanabisa i navodi da mu se javilo više od 5.000 osoba koje su umirale od raka, ali izliječile su se zahvaljujući ulju kanabisa.

Danas smo okruženi toksinima, u vodi, hrani, zraku, otrovima nas čak "liječe", jer što je kemoterapija nego otrov. Devedeset posto onkologa se ne bi podvrglo kemoterapiji kad bi oboljeli od raka. Naš imunološki sustav je ugrožen.Tu nastupa čudesna biljka kanabis čije ulje, kad se unese u organizam, jača imunitet koji onda tako osnažen ubija stanice raka.

"Nakon tretmana uljem kanabisa od 60 miligrama, doza se smanjuje i kad dođete na početnu, možete prestati kao da se ništa nije desilo. Svakome tko ne vjeruje u ljekovita svojstva kanabisa preporučujem da uzme 30 grama marihuane i da po mojoj recepturi napravi ulje.Neka nađe nekog tko boluje od raka kože, nanese ulje i sačeka da vidi što će se dogoditi. Meni je rak kože nestao za četiri dana! Kažem ljudima koji imaju rak pluća da ih pušenje marihuane neće izliječiti, ali ulje hoće. Vjerujem u onaj dio medicine koji pomaže kod ozljeda, u kirurgiju i u ortopediju. Za ostale mislim da nas truju iz svih oružja", kaže Rick Simpson.

Bitna razlika na koju obratite pažnju ako ga kupujete je što se prodaje ulje od hladno prešanog sjemena konoplje, pa stoga Simpson savjetuje da po njegovom receptu napravite vlastito ulje. Prenosimo Vam recept za ulje od konoplje, Rick Simpsona:

Osušeni materijal stavite u plastičnu posudu. Natopite ga razgrađivačem koji koristite. Simpson koristi čistu naftu. Možete koristiti i 99-postotni izopropil alkohol koji se može naći u ljekarnama. Alkohol apsorbira više klorofila iz biljnog materijala od nafte. To izaziva da ulje napravljeno pomoću alkohola bude tamnije boje. Izvede li se receptura pravilno, u ulju neće biti ostatka rastvarača ili će ga biti vrlo malo. Potrebno je oko 8 litara razgrađivača da bi se odvojio THC od pola kilograma biljnoga materijala. Bilje izgnječite drvenim štapom. Neka biljni materijal bude potpuno potopljen. Dok ga gnječite, THC se odvaja od biljnog materijala u razgrađivač. Nastavite tako tri minute. Prelijte mješavinu ulja/razgrađivača bez biljnog materijala u neku drugu posudu. Tim je postupkom odstranjeno 80 posto THC-a iz bilja. Drugo ispiranje – opet dodajte razgrađivač u biljni materijal i gnječite još tri minute kako biste se riješili preostalih 20 posto THC-a. Prelijte mješavinu ulja u posudu u kojoj je već prva, prethodno napravljena mješavina. Bilje iz kojeg ste izdvojili THC bacite. Mješavinu ulja prelijte kroz filter za kavu u čistu posudu. Isušite razgrađivač kuhanjem. Dodajte mješavinu u posudu do 3/4 volumena. Budite u prozračnoj prostoriji, a za svaki slučaj uključite ventilator jer su pare koje nastaju lako zapaljive. Udaljite se od zagrijanih elemenata u prostoru zbog sigurnosti. Jako zagrijte mješavinu. Dolijevajte mješavinu u posudu kako se nivo spušta sve dok sva mješavina ne završi u posudi. Kada je gotovo sve isparilo dodajte nekoliko kapi vode u mješavinu. Količina vode koju ćete dodati ovisi o tome koliko ste imali bilja na početku. Proizvodi li se ulje od pola kilograma bilja, potrebno je dodati oko 10 kapi vode. Kada u posudi ostane oko 25 mm mješavine, stavite rukavice i lagano vrtite posudu kako bi se sve promiješalo. Vrtite posudu do kraja isparavanja dok ne ostane čisto ulje čija temperatura ne bi smjela prijeći 140 Celzijevih stupnjeva. Ulje pažljivo prelijte u manju čistu metalnu posudu. Stavite tu posudu na dehidrator ili na uređaj koji lagano grije. Grijte nekoliko sati dok sva voda i suvišne tekućine ne ispare iz ulja. Kada više ne bude nikakve aktivnosti na površini ulja, lijek je spreman. Vruće ulje spremite u bocu ili u plastičnu špricu. Ohlađeno ulje izgleda poput guste masti.

Neosporna je istina da samo pušenje konoplje ima manju štetnost od posljedica koje ostavlja pušenje duhanskih cigareta ili konzumiranje alkohola.

In Portal

 

 

Povezane vijesti