Ključić oko vrata: Centar za turističko-ugostiteljske usluge usmjerene gostima s invaliditetom

U 'Ključiću' će se uz ostalo organizirati i eno-gastro radionice prilagođene turistima s invaliditetom

Vedran Habel, voditelj škole kuhanja za osobe s invaliditetom

Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) poziva vas da svojim dolaskom uveličate svečano otvorenje Ključića oko vrata, službenih prostorija Centra za unapređivanje i promociju turističko-ugostiteljskih usluga usmjerenih gostima s invaliditetom.

Prostor na Novoj Vesi 10 u Zagrebu svečano ćemo otvoriti u subotu, 11. listopada, u 12 sati.

U programu će prigodnim govorom sudjelovati pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak.

"Kako bismo informaciju o vašem dolasku uključili u službeni protokol i poziv novinarima, molimo vas da povratnu informaciju o svojem dolasku javite Nikolini Marović (nikolina@prorsus.hr, 091 3420 210) do četvrtka, 9. listopada, u 10 sati", poziva voditelj projekta Vedran Habel.

Ključić oko vrata višenamjenski je prostor Centra za unapređivanje i promociju turističko-ugostiteljskih usluga usmjerenih gostima s invaliditetom. U njemu će se osobe s invaliditetom podučavati kuhanju te drugim ugostiteljskim uslugama. U Ključiću će se održavati i slikarske te radionice izrade suvenira, a hrvatski će ugostitelji i turistički djelatnici moći naučiti kako pristupiti slijepim, slabovidnim, gluhim i nagluhim osobama te kako ugostiteljske i turističke objekte prilagoditi osobama u invalidskim kolicima. U tom će se Centru organizirati i eno-gastro radionice prilagođene turistima s invaliditetom. U sklopu tih radionica turistima će se predstavljati hrvatski proizvodi i tradicionalna kuhinja.

Projekt je pokrenula Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja.

In-Portal