Anamarija Lizačić: Nova nada osoba s invaliditetom na glazbenoj sceni

Anamarija Lizačić, osamnaestogodišnja pjevačica u usponu, objavila je svoju novu autorsku pjesmu 'Ti ostani'

 

Anamarija je napisala riječi i glazbu za pjesmu, a aranžman je napravila njezina majka Danijela Conjar – Lizačić. Već smo pisali o ovoj mladoj svestranoj glazbenici. Donedavno se više nego uspješno bavila plivanjem, u tom sportu je postala višestruka državna prvakinja i osvajačica mnogobrojnih medalja i trofeja, među kojima izdvaja priznanje koje je osvojila 2009. u Austriji: nagradu za ukupnu pobjedu u svojoj kategoriji i priznanje za plivanje iznad očekivanja. Plivanjem se sada bavi rekreacijski jer više ne uspijeva pronaći klub nakon velikog sukoba s trenerom.
Uz plivanje, Anamarija se bavila tenisom, stolnim tenisom, jahanjem i biciklizmom. U tri godine bavljenja biciklizmom osvojila je tri zlatne medalje. Anamarija se odmalena počela baviti pjevanjem zahvaljujući majci i ocu glazbenicima.

Od 2009. ozbiljnije je zakoračila u glazbene vode, kada je snimila prvu verziju svoje autorske pjesme 'Nježan cvijet što mi znači sve', čiji tekst potpisuje zajedno s Draganom D. Maričić, a u drugom mjesecu 2014. snimila je i konačnu, remiksanu verziju i objavila je na youtubeu.

Novu pjesmu 'Ti ostani' možete pogledati youtube.com/watch?v=6KC-gyWaNg8; na spotu je radila Anamarija i njezina majka Danijela Conjar-Lizačić, uz pomoć Anamarijinog prijatelja iz Istočnog Sarajeva koji je napravio montažu, ali želi ostati anoniman. U spotu su joj prijateljicu i dečka glumili krizmena kuma Hana Vrućina i prijatelj Krešimir Lovrić. Mlada glazbenica već radi na novoj pjesmi 'Još uvijek volim te', snimljenu prošle godine, koju će promovirati na jednom od festivala na kojima sve češće nastupa. Glazba Anamariji nije prepreka da bude odlična učenica četvrtog razreda Druge ekonomske škole, a već četiri godine ide na privatnu poduku iz sintesajzera i solfeđa na kojemu uči i pjevati.

Nema dvojbe kako ćemo za ovu mladu pjevačicu još čuti. Tek da spomenemo da Anamariju njezin invaliditet nije spriječio da bude uspješna, svestrana osoba s osmijehom na licu.

Marko Damjanović