Sandra Švaljek: Nema promjena u funkcioniranju Zagreba

Komentirajući mogućnost revizije gradskih afera koje spominju novinari, Švaljek je ustvrdila da se zagrebačko vodstvo ne može ponašati kao lokalna uprava koja se u svojem dnevnom poslu rukovodi onim što objavljuju mediji


Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek izjavila je da i bez gradonačelnika Milana Bandića nema nikakvih promjena u funkcioniranju grada jer svi u Gradskoj upravi rade kao i dosad, obavljajući svoje redovne obaveze.

Od prošle nedjelje, kada je uhićen Bandić, ništa se nije promijenilo u funkcioniranju Zagreba, pa ni građani nisu osjetili nikakvu promjenu u odnosu na razdoblje prije desetak dana, rekla je Švaljek novinarima nakon što je u auli Gradske uprave otvorila izložbu fotografija "Poplava u Zagrebu 1964. godine".

Upitana čini li joj se da neki Bandićevi suradnici "prebacuju lopticu na druge ljude", jer podsjećaju da je sadašnja ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš potpisala neke izmjene GUP-a još dok je bila pročelnica u Gradskom poglavarstvu, Švaljek je odgovorila kako ne može komentirati tu situaciju i ne bi htjela davati nikakve političke kvalifikacije.

Također je rekla da dosad nije posjetila Bandića u zatvoru niti je s njime obavila konzultacije.

Komentirajući mogućnost revizije gradskih afera koje spominju mediji u zadnje vrijeme, Švaljek je ustvrdila da se zagrebačko vodstvo u sadašnjoj situaciji ne može ponašati kao "News Driver Government", odnosno lokalna uprava koja se u svojem dnevnom poslu rukovodi onim što objavljuju mediji.

"Mi u Gradu Zagrebu nemamo taj luksuz da budemo rukovođeni dnevnim napisima u novinama", rekla je Švaljek.

Hina
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

 

Povezane vijesti