Centar Sunce: Edukacija za volontere na programu 'Moje pravo na igru i sport'

Projekt 'Moje pravo na igru i sport' je sportsko-rekreativni i razvojno-kreativni program koji pruža raznolikost aktivnosti za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji

 

Centar za edukaciju i savjetovanje 'Sunce' traži ukupno 30 volontera/osobnih asistenata djeci s teškoćama u razvoju, koji se mogu prijaviti do 1 studenog. 2014.

Priključiti se mogu studenti svih studijskih godina i srednjoškolci od 16 godina na više kao asistenti, a studenti 4. i 5. godine mogu se uključiti i u dodatne aktivnosti na programu (npr. dodatne edukacije i radionice za volontere početnik, edukacije i radionice za roditelje i slično).

Projekt 'Moje pravo na igru i sport' je sportsko-rekreativni i razvojno-kreativni program koji pruža raznolikost aktivnosti za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji. Te aktivnosti se provode kontinuirano tokom čitave godine, a organizacija natjecanja barem jednom godišnje je prilika gdje djeca mogu pokazati što su naučila i savladala tokom tekuće godine.

Poželjne kompentencije i kvalifikacije volontera: usmjerenost na korisnika – dijete s teškoćama u razvoju, roditelje i čitavu obitelj, osobna odgovornost, etičnost, želja za učenjem, kreativnost u rješavanju problema i postavljanju motoričkih zadataka, snalažljivost u nepredvidivim situacijama, fleksibilnost, emocionalna inteligencija i empatija, proaktivnost, postavljanje jasnih granica, uzajamno poštovanje te predanost/posvećenost i ustrajnost.

Benefiti za volontere: skupljeno minimalno 5 sati volonterskog rada i više ovisno o dolascima na situacijske treninge u jednom mjesecu, upis u volontersku knjižicu, potvrda za fakultet, potvrda o kompetencijama stećenim kroz volontiranje, preporuka za poslodavce, mogućnost nastavka volontiranja u Centru za edukaciju i savjetovanje 'Sunce' , pravo da sudjeluje na besplatnim edukacijama i radionicama za volontere: Poduzetništvo i NGO; Samozapošljavanje; Pisanje projekata (projekt mendžment); Upravljanje vremenom i ciljevima; Upravljanje energijom; Komunikacijske vještine: Upravljanje konfliktima; Trema i prezentacijske vjestine; Pregovaračke vjestine. Mogućnost sudjelovanja na gotovo svim besplatnim edukacijama/radionicama i događanjaima u sklopu projekat i ostalih događanja u Centru Sunce. Okrugli stol 'Sportsko-rekereativne aktivnosti za djecu s teškoćama u razvoju' (1 put godišnje, oko 3 sata, namijenjeno stručnjacima, volonterima i roditeljima).

Više informacija na stranici www.ti-si-sunce.hr

In Portal

 

Povezane vijesti