Podrška Huanitu: Mladić koji je koristio ulje kanabisa za liječenje multiple skleroze danas izlazi iz pritvora

 

Već smo pisali oHuanitu Luksetiću koji je uhićen zbog posjedovanja 22 kilograma kanabisa namijenjenog proizvodnji ulja za ublažavanje simptoma multiple skleroze.

Podsjetimo da je Luksetiću multipla skleroza dijagnosticirana prije šest godina, a posljedica je visoki stupanj invaliditeta. Njegova je obitelj uspjela posuditi novac da plate jamčevinu kako bi se Huanito mogao braniti sa slobode i tako lakše organizirati pravnu podršku koja je mu je prijeko potrebna uoči suđenja.

Huanito bi iz istražnog pritvora u Rijeci trebao biti pušten danas oko podneva, a dočekat će ga prijatelji koji mu daju potporu u njegovoj borbi za korištenje ulja od kanabisa za liječenje simptoma multiple skleroze. Pokretači Facebook stranice 'Zdravlje prije zakona - konoplja pomaže - podrška Huanitu Luksetiću' ističu da je potrebno još sredstava za daljnje akcije obrane. Također pozivaju sve stručne osobe, liječnike, odvjetnike, novinare, predstavnike sudstva, policije te pacijente da i sami posvjedoče o učinkovitosti ulja od kanabisa u ublažavanju tegoba uzrokovanih multiplom sklerozom. Želja im je pokrenuti konkretnu inicijativu za promjenu u zakonodavstvu kako se slučajevi poput Huanitovog više ne bi ponavljali.

Žiro račun na koji možete uplatiti sredstva za pomoć Huanitu:

HR5323600003234791500
Zlata Luksetić-Degrasi
Zagrebačka banka, SWIFT: ZABAHR2X

M. Damjanović