Centar Sunce: Tečaj za buduće mame i tate

Kroz ovaj tečaj budući roditelji i mladi roditelji će na praktičan i zanimljiv način učiti principe i postupke važne za razvoj djeteta, za stvaranje još kvalitetnijih obiteljskih odnosa i partnerstva u bračnoj zajednici 

 

Za vrijeme trudnoće i pripreme za porođaj buduća majka i otac postupno se pripremaju za novo razdoblje svog života i ulogu roditelja. Pred njima je velika promjena tijekom koje preuzimaju ulogu roditelja. Iščekivanje dolaska Vaše bebe često prate i mnoga pitanja poput: Hoće li porod dobro proći? Kako ćemo se snaći u ulozi roditelja? S kojim ću se izazovima suočiti u prvim godinama djetetova života, kakvi ćemo biti roditelji? Što ako se moj partner budemo razlikovali u stilu odgoja…

Centar za edukaciju i savjetovanje 'Sunce' uspješno organizira i provodi tečaj za buduće roditelje "Spremni za ulogu mame i tate". Kroz ovaj tečaj budući roditelji i mladi roditelji će na praktičan i zanimljiv način učiti principe i postupke važne za razvoj djeteta, za stvaranje još kvalitetnijih obiteljskih odnosa i partnerstva u bračnoj zajednici te se osposobljavati za usvajanje osnovnih i dokazanih postavki i postupaka za kvalitetan odgoj i razvoj sretne, uspješne i zrele djece. Tečaj obuhvaća neka od sljedećih područja: briga za čedo i njegov optimalan razvoj u maternici te međusobna potporu partnera tijekom trudnoće i poroda, izazovi dolaska novog člana obitelji, velika učestalost te rizici i prevencija postporođajne depresije, nove uloge - uloga majke, uloga oca i međusobni odnos partnera/roditelja, razumijevanje fizičkog i psihološkog razvoja djeteta, pristupa odgovornog roditeljstva te kako odgojiti dijete u sretnu, uspješnu i zrelu mladu osobu, dodatno usavršavanje partnerskih vještina budućih roditelja i stvaranje još kvalitetnijih obiteljskih odnosa, kako biti sretan roditelj i važnost brige pojedinca o sebi, preduvjeti za izgradnju poticajne obitelji.

Prijave za tečaj primaju se do srijede 5. studenog 2014. Edukaciju će provoditi Maria Tomić Preiner, psihologinja i socijalna radnica, te asistentica Mia Rukavina, magistrica psihologije.

Prijave za sudjelovanje na tečaju možete poslati na info@ti-si-sunce.hr ili se prijavite telefonom na broj 01/383 78 73.

Za dodatne informacije obratite se na mail mariatomic2000@yahoo.com i mobitel: 091 516 0489 kao i na mail info@ti-si-sunce.hr.

Tečaj je besplatan za polaznike, sufinancira ga Grad Zagreb i Ministarstvo socijalne politike i mladih. Ukoliko iz određenog razloga niste u mogućnosti sudjelovati na radionicama neposredno na istim možete sudjelovati on line samo to navedite u svojoj prijavi.
In Portal

 

Povezane vijesti