Split: Humanitarni koncert za djecu s teškoćama u razvoju iz Udruge Anđeli

U sklopu devetog 'Memorijala Andrija Bartulić Toni', Hvidra organizira tradicionalni humanitarni koncert u znak sjećanja na tragičnu smrt predsjednika splitske Hvidre, pukovnika Andrije Bartulića Tonija.

Dijana Aničić, predsjednica udruge Anđeli

U utorak 11. studenog u HNK Split, s početkom u 20 sati, nastupit će Marko Perković Thompson, Tiho Orlić, Miroslav Škoro s grupom Best i tri klape - Intrade, Cambi i Klapa HRM-a Sveti Juraj. Prigodnim recitalom pridružit će se dramski glumac Trpimir Jurkić, a na koncertu će biti prikazan i nedavno snimljeni spot za jednu od najljepših domoljubnih pjesama "Oči u oči" u obradi i izvedbi klape HRM-a Sveti Juraj.

Prihod humanitarnog koncerta namijenjen je udruzi Anđeli koja okuplja roditelje djece s teškoćama u razvoju, organizira stručne timove radi praćenja i pronalaženja rješenja za zdravstvene, socijalne i druge tegobe djece s invaliditetom u cilju preventivnog djelovanja i prevladavanja teškoća.

Predsjednica Udruge Anđeli Dijana Aničić zahvalila se Hvidri i najavila da će, uostalom kao i uvijek do sada, javno objaviti iznos donacije te da će u skladu s tim i odrediti namjenu.

"Prioritetan je prostor. Djece je svaki dan sve više, a u suradnji s Centrom za socijalnu skrb i Ministarstvom dolaze kod nas na rehabilitaciju, pa bi htjeli povećati prostore i opremiti ih s još više strunjača", kaže Dijana Aničić, predsjednica udruge koja skrbi o 237 djece, a ima 19 zaposlenika.

Na blagajni HNK Split, po cijeni od 60 kuna, možete osigurati svoju ulaznicu za humanitarni koncert.

In Portal

Foto: Miranda Čikotić/Pixsell  

 

Povezane vijesti