Karlovac: Edukativna radionica Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet, u suradnji s udrugom USKA, održala je dvodnevne radionice u sklopu projekta "Razvoj usluga mobilne podrške slijepim osobama u Hrvatskoj“, sufinanciranog od strane Europskog socijalnog fonda.

 

Tako je u karlovačkoj Gradskoj knjižnici 'Ivan Goran Kovačić' održana "Prezentacija modela usluga mobilne podrške za slijepe osobe u Hrvatskoj“ u sklopu koje su predstavnicima institucija i udruga demonstrirana ograničenja i mogućnosti slijepih osoba, prezentirane usluge u sklopu ovog projekta, kao i iskustva rada instruktora orijentacije i mobiliteta u lokalnoj zajednici. Prikazani su i primjeri dobre prakse te pomagala i informatička tehnologija koju u svakodnevnom životu koriste slijepe osobe.

Prezentaciji su se odazvali i predstavnici institucija Grada Karlovca i Karlovačke županije, policije, institcija iz područja zdravstva i socijalne skrbi, kao i županijskog Saveza udruga osoba s invaliditetom.

Također, u prostorijama Udruge USKA i Taekwondo kluba Karlovac održana je radionica u cilju razmjene iskustva i poticanju na korištenje tehnika orijentacije ali i pomagala u svakodnevnom življenju slijepih osoba kako bi se stvorili što bolji uvjeti za njihovu socijalnu uključenost u zajednicu. Moderator radionica bila je Mira Katalenić predsjednica Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet.

R. R. Naglić

 

Povezane vijesti