Jurica Veličanstveni: Zadranin s Down sindromom osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u plivanju

"Presretni smo, to je neopisiv osjećaj. Jednostavno feštamo, slavimo, ovo je stvarno veliki, povijesni dan za nas", kaže Josipa Nekić, trenerica Jurice Milina

 

Vijest iz Meksika koja je sve oduševila - Jurica Miln je brončani! Stigla je od trenerice Josipe Nekić sa Svjetskog prvenstva u plivanju za plivače i plivačice s Down sindromom:
"Imamo brončanu medalju, Jurica Milin je osvojio treće mjesto u utrci na 100 metara mješovito s vremenom 1:49.61. Presretni smo, to je neopisiv osjećaj. Jednostavno feštamo, slavimo, ovo je stvarno veliki, povijesni dan za nas. Mogu reći i za Milina, i za grad i za Down plivače i plivačice u RH", kazala je Nekić.

Jure je na postolju natjecanja pod okriljem DSISO (Down Syndrom International Swimming Organization) nosio hrvatsku zastavu, uz plivače Australije i Meksika.

Inače, drugi, treći i četvrti dan natjecanja naši plivači otplivali su novih sedam disciplina i osim Milinove medalje zauzimali plasmane od 5. do 35. mjesta.

"Očekuje nas nastup Lucije Mijolović na 50 m prsno i 100 m slobodno, a Juri želimo brzo ozdravljenje jer je u fibri", referira radosnim glasom trenerica.

Prisjetimo se da su oboje naših plivača nosioci medalja sa Europskog prvenstva 2013., a na prošlom SP (Italija 2012.) najbolji plasman bilo im je 8. mjesto Jurica i 11. mjesto Lucija.
Izvor: zdnews.hr

 

Povezane vijesti