Sandra Švaljek: Nisam svjedok i vjerojatno ću moći kontaktirati s gradonačelnikom Bandićem

"Dobila sam punomoć da zastupam Grad Zagreb jednako kao što ga zastupa gradonačelnik, iako sam zamjenica gradonačelnika", rekla je uz ostalo 'prva dama Zagreba'


Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek rekla je da će, s obzirom na to da nije jedan od svjedoka, najvjerojatnije moći kontaktirati s gradonačelnikom Milanom Bandićem kad, nakon jamčevine, izađe iz istražnog zatvora, ali očekuje službenu informaciju o tome.

"Ta situacija nepoznata je čak i onima koji se tim područjem kaznenog prava bave. Trebat ćemo pričekati i odluku suda, vidjeti kako će ona glasiti, a nakon toga zatražiti i objektivno tumačenje onoga što će u presudi stajati", izjavila je Švaljek novinarima u Staroj gradskoj vijećnici, nakon dodjele Nagrade Luka Ritz.

Rekla je i da zasad informacije dobiva isključivo preko medija. "Voljela bih imati službenu informaciju. Vjerojatno će to i doći, kao što je došlo službeno rješenje o pokretanju istrage, doduše, vrlo kasno i kad smo već puno toga saznali iz medija", dodala je.

Na pitanje hoće li smjeti kontaktirati s Bandićem, Švaljek je odgovorila da ne zna, ali i dodala da, s obzirom na to da nije jedan od svjedoka, najvjerojatnije hoće.

"Dobila sam punomoć da zastupam Grad Zagreb jednako kao što ga zastupa gradonačelnik, iako sam zamjenica gradonačelnika. Tu nema dileme. Donosim sve odluke i obnašam funkciju gradonačelnika kao opunomoćena zamjenica", rekla je.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor također je odgovorio na spekualcije da bi Gradska skupština trebala biti ta koja će nadzirati Bandića.

"Moja poruka je vrlo jasna - pozivam sve institucije da se uozbilje. Čuvajmo dignitet državnih institucija i povjerenje građana u državne institucije, ali i dignitet zagrebačkih institucija i svakog pojedinca. Pravosuđe treba raditi svoj posao, a Gradska skupština svoj posao, prema Statutu grada Zagreba", rekao je Kosor.

Podsjetio je da ja Gradska skupština predstavničko, političko tijelo izabrano od građana i da se bavi donošenjem odluka i kontrolom provođenja odluka koje se u Skupštini donose. "Pravosudnim odlukama se bave druga tijela", zaključio je Kosor.

Hina
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

 

Povezane vijesti