Teorija zavjere ili znanstvena činjenica: Neka cjepiva uzrokuju autizam?

Skriveni dokumenti, koji su više od 20 godina držani pod ključem, pokazuju da OZR-cjepivo protiv ospica, zaušnjaka i rubeole vjerojatno uzrokuje autizam, što je nadzornim tijelima i direktorima farmaceutskih tvrtki odavno bilo poznato

 

Rasprava o tome uzrokuju li cjepiva autizam ili ne možda bi bila sasvim drukčija da ključne informacije, koje su u velikoj mjeri javnosti bile uskraćene, nisu ovih dana izašle na svjetlo dana.

Skriveni dokumenti, koji su više od 20 godina držani pod ključem, pokazuju da OZR-cjepivo protiv ospica, zaušnjaka i rubeole vjerojatno uzrokuje autizam, što je nadzornim tijelima, direktorima farmaceutskih tvrtki i ostalima odavno bilo poznato.

Preko podnesenog zahtjeva za izdavanjem dokumenata, prema britanskom Zakonu o slobodi informacija, Ministarstvo zdravstva u Engleskoj bilo prisiljeno otvoriti povjerljive arhive iz kojih proizlaze detalji izvornog odobrenja OZR-cjepiva u 1980. godini. Kako ti dokumenti pokazuju – GlaxoSmithKline (GSK), proizvođač OZR-cjepiva Pluserix – bio je informiran o problemima s cjepivom, koje je u djece vrlo često uzrokovalo popratne pojave. Među njima su bili encefalitis (upala mozga) i druge bolesti koje su povezane s autizmom.

Zbog zabrinutosti da britanska vlada skriva informacije o opasnostima OZR-a, podnesen je zahtjev od strane FOIA (Freedom of Information Act) da se dokumenti podastru javnosti. Okidač je bila činjenica da je zabilježeno sve više cijepljene djece kod kojih su nastupili teški crijevni problemi, oštećenja mozga i drugi simptomi, koji su navodno povezani s OZR-cjepivom. Kao što se sada pokazalo, sumnja je bila opravdana.

“U slučajevima kada su djeca pretrpjela encefalitis ili neku opću bolest mozga, mi smo platili odštetu”, priznala je Tina Cheatham, savjetnica američkog Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. "Encefalopatija može biti povezana s napretkom raznih simptoma, uključujući autizam ili epileptičke napadaje.”

Ovo priznanje je od najveće važnosti, jer encefalopatija (skupni naziv za oboljenja mozga) kao posljedica cijepljenja, poznata je i kao okidač autističnih simptoma, što se i navodi u povjerljivim dokumentima iz Engleske. GSK (GlaxoSmithKline), britanska vlada i razni drugi sudionici, zadržavali su ove informacije, čak i kada su hrabre duše poput dr. Andrewa Wakefielda iznijele javnosti informacije koje su OZR-cjepiva dovele u vezu sa zdravstvenim posljedicama sličnim autizmu.

Izvor: radioliberum.org

 

Povezane vijesti