UEFA: Naša istraga utvrdit će tko se krije iza navijačkog divljanja u Milanu

"Potpuno smo svjesni da ćemo biti kažnjeni. Mi ćemo sa svoje strane pokušati dokazati da smo kao gost puno toga učinili u preventivi. Sigurno ćemo biti novčano kažnjeni, a ostalom ne želim nagađati," kazao je izvršni predsjednik HNS-a


Europska nogometna federacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatske i Italije zbog nereda na utakmici četvrtog kola H skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

UEFA je protiv Hrvatske otvorila postupak zbog bacanja baklji na teren, nereda na tribinama, te rasističkog ponašanja navijača, dok je Italija na udaru zbog loše organizacije susreta. UEFA će odluku o kaznama donijeti 11. prosinca.

Izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović u utorak je izjavio kako će HNS sigurno biti novčano kažnjen, ali nije želio nagađati o možda i težim kaznama poput suspenzije domaćeg terena ili oduzimanja bodova.

"Potpuno smo svjesni da ćemo biti kažnjeni. Mi ćemo sa svoje strane pokušati dokazati da smo kao gost puno toga učinili u preventivi. Sigurno ćemo biti novčano kažnjeni, a ostalom ne želim nagađati," kazao je izvršni predsjednik HNS-a.

Hina
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Povezane vijesti