Željko Kerum nekažnjeno parkira na mjestu za osobe s invaliditetom

Pitamo se, što bi bilo da je Kerum zauzeo parkirno mjesto nekog državnog moćnika, primjerice, ministra policije ili šefa neke od obavještajnih službi? Bi li i u tom slučaju policija 'zažmirila na oba oka' i Kerumu dozvolila ono za što se obični smrtnici strogo kažnjavaju?

Splitskom gradonačelniku Željku Kerumu i njegovoj nevjenačanoj supruzi Fani dozvoljeno je što drugim Splićanima nije, prilično revoltirano piše portal Index.hr. Ono što je razljutilo Indexova novinara ni nas nije ostavilo ravnodušnim.

Prvi čovjek grada pod Marjanom, naime, uz skandaloznu indolenciju nadležnih tijela nepropisno parkira na mjestu rezerviranom isključivo za osobe s invaliditetom! Novinar je Kerumova passata zatekao na parkiralištu na Trgu Franje Tuđmana kraj crkve Svetog Frane. Pitamo se, što bi bilo da je Kerum zauzeo parkirno mjesto nekog državnog moćnika, primjerice, ministra policije ili šefa neke od obavještajnih službi? Bi li i u tom slučaju  nadležna tijela 'zažmirila na oba oka' i Kerumu dozvolila ono za što se obični smrtnici strogo kažnjavaju? Ovako, Kerum je prošao lišo, što bi rekli Dalmatinci, jer koga zaboga briga za osobe s invaliditetom!  Njima parkirno mjesto pripada tek kada aktualni gradonačelnik svog passata može nepropisno parkirati negdje drugdje. Recimo, nedavno ga je parkirao na jednom od splitskih taksi štandova.

I novinar Indexa želio je zadovoljiti znatiželju, pa je policiji poslao upit što namjerava učiniti kako bi zauzdala Kerumovu bahatost, a osobama s invaliditetom osigurala pravo na parkirno mjesto. Evo odgovora iz policije:

"Podizanje i premještanje nepropisno zaustavljenih ili parkiranih vozila obavlja poduzeće Hvidra d.o.o, čijim djelatnicima policijski službenici nalažu područja koja je potrebno pojačano kontrolirati, a jedno od tih područja je i dio kod Svetog Frane. U slučaju kada djelatnici Hvidre uoče nepropisno zaustavljeno ili parkirano vozilo, isto fotografiraju te fotografiju putem interneta upućuju policijskom službeniku, koji, ukoliko su u konkretnom slučaju ispunjeni svi uvjeti iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izdaje nalog za premještanje vozila. Za vozilo na fotografiji tijekom 2012. i 2013. godine izdano je šest naloga za premještanje. U četiri navrata je izvršeno premještanje, a dva navrata je naplaćen pokušaj premještanja."

Policija je, dakle, obavila svoj posao po slovu zakona, ali se prekršitelj nije dozvao pameti. Možda će kazna doći tek 19. svibnja, na lokalnim izborima...

In-Portal

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL