Grad Zagreb: Sandra Švaljek i Darinko Kosor na izložbi udruge osoba s invaliditetom 'Ozana'

Izložba je prikaz rukotvorina koje su nastale kroz aktivnosti i programe, ali u Ozani se događa još puno toga što se ne može prikazati

 

U Galeriji Kristofor Stanković otvorena je božićna izložba udruge Ozana pod nazivom ''Svojom snagom me zakrili''.

"Ozana" je udruga sa socijalno-humanitarnim ciljevima osnovana 1991. godine u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. 

''Važno je da Grad Zagreb i Gradska skupština u svojim programima podupiru rad ovakvih udruga. Ovdje su se danas okupila djeca i njihovi roditelji i mislim da će u tom veselju danas biti zanimljiv događaj. Ovo je već tradicija da sve svake godine u prosincu ovakvo druženje održava u Gradskoj skupštini'', istaknuo je predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor. Otvorenje izložbe svojom je nazočnošću uveličala i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek.

Izložba je prikaz rukotvorina koje su nastale kroz aktivnosti i programe, ali u Ozani se događa još puno toga što se ne može prikazati. To su, npr., brojne sportske aktivnosti, medalje koji su postigli u plivanju, ples, dramske igre i vježbe. Pišući projekte udruga pokušava doći do sredstava, ali to je mukotrpan posao. 

''Naš proračun zahtijeva još toliko sredstava da bismo opstali. Imamo 50 korisnika, 14 zaposlenih ljudi, a od toga 11 s visokom stručnom spremom. To je cijeli jedan pogon koji se svakodnevno događa, i sva ona nedostatna sredstva moramo prikupiti'', rekla je Vjera Lukavečki, ravnateljica udruge Ozana.

U galeriji Kristofor Stanković izlažu već 22 godine, a izložba će biti otvorena od 10. do 13. prosinca

Izvor: soundset.hr

Foto: Facebook profil Milana Bandića

 

Povezane vijesti