Sandra Paović: Stolnotenisačica s invaliditetom iz kluba URIHO u konkurenciji za ITTF Star Awards

"Poruka mladima s invaliditetom je da ih invaliditet ne smije zaustaviti u bavljenju sportom jer on nas čini hrabrima i jačima", rekla je Sandra

 

Hrvatska paraolimpijka i aktualna svjetska prvakinja Sandra Paović, nominirana je u kategoriji para-stolnotenisačica za prestižnu nagradu ITTF Star Awards 2014, koju Svjetska stolnoteniska federacija (ITTF) dodjeljuje najboljim sportašima/cama za posebna dostignuća u stolnom tenisu.

U Dubaiju će se 7. siječnja 2015. održati svečanost dodjele u hotelu Armani, a događaju će nazočiti istaknuti i nadareni pojedinci u svijetu stolnog tenisa kao i oni koji su svojim djelovanjem doprinijeli u njegovom razvoju i popularizaciji. Osnovna ideja nagrade ITTF Star Awards motivirati je mlade ljude u postizanju osobnih ciljeva te učiniti sport elementom zajedništva.

ITTF Star Awards 2014 nagrada se dodjeljuje u ukupno sedam kategorija, a glasovi koji odlučuju o pobjednicima pripadaju navijačima i timu stručnjaka. Glasovanje za javnost traje do 17. prosinca 2014., a dostupno je na stranici www.ittfstarawards.com.

Dodajmo da je Sandru Paović i ove godine Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom proglasio sportašicom godine.

Ovaj izbor svjetsku prvakinju u stolnom tenisu za sportaše s invaliditetom, članicu STKI URIHO, silno je razveselio.

“Svaka nagrada je na svoj način posebna i svaka mi znači puno na način da mi je drago da se uspjesi, rad i požrtvovnost prepoznaju!", rekla je Sandra. "Drago mi je kada me se ljudi sjete i kada mogu poslati neku pozitivnu poruku i kroz sport i rezultate. Podrška STKI URIHO i svih drugih mi je iz istih razloga jako važna.

Što se tiče Rio de  Janeira 2016.,  naravno da imam visoke ciljeve. Nadam se da ću biti na svom nivou i da ću ostvariti rezultat s kojim će biti ponosni svi koji su tome doprinijeli kao i ja. Trebat će puno hrabrosti i dobre pripreme da se uzme zlato kojem težim.

Poruka mladima s invaliditetom je da ih invaliditet ne smije zaustaviti u bavljenju sportom i druženju, kao i ostvarivanju rezultata. Sport otvara puno vrata i daje mnoge mogućnosti. Čini nas hrabrima i jačima a usput upoznajemo druge ljude, družimo se i putujemo. Zato je sport, bilo s invaliditetom ili ne, bitan za sve“,  rekla je Sandra Paović nakon preuzimanja nagrade za sportašicu godine Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom.

Marko Damjanović

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL