Društvo multiple skleroze Split: Koncerti naših glazbenih talenata hrana su za dušu i tijelo

U organizaciji udruge 'Savez za Kaštela' i udruge 'Glazbeni talenti' iz Splita održan je humanitarni koncert za Društvo multiple skleroze Split, 21. prosinca u kino dvorani Sveti Juraj, Kaštel Sućurac.

 

Sezona božićnih nastupa za Društvo multiple skleroze Split nastavlja se nastupom 22. prosinca u 20 sati u Trogiru; 23. prosinca u 16.30 sati na trgu u Makarskoj te 23. prosinca u 19 sati na splitskoj rivi.

"Društvo multiple skleroze Split već 23 godine okuplja oboljele osobe od multiple skleroze na području Splitsko-dalmatinske županije. Trenutačno broji 317 registriranih članova, premda je brojka još i veća jer dosta ljudi ne želi biti stigmatizirano i skriva bolest. Iznimno je važno podizanje razine svijesti građana o ovom oboljenju kroz brojne akcije, što Društvo kontinuirano i radi. Razvijamo razne projekte kako bi svojim članovima pružili informacije o liječenju i nošenju s bolesti, savjete o ostvarivanju prava i povlastica, provodimo fizikalnu terapiju, psihosocijalnu podršku, te usluge pomoći u kući i osobne asistencije za pomoć nepokretnim i teže pokretnim članovima kako bi poboljšali kvalitetu života i smanjili progresiju bolesti", kaže Zdravka Dominović, tajnica Društva.

Udruga 'Glazbeni talenti - Music talents' iz Splita pod vodstvom prof. Teane Kovačević uspješni je glazbeno-edukativni projekt za djecu, mlade i odrasle. Udruga je usmjerena na stručni glazbeni rad s pojedincima ili grupom na vokalnoj tehnici, scenskom pokretu i izrazu, te svim potrebnim preduvjetima za izgradnju budućeg pjevača-kantautora.

Na nedavno održanom koncertu u Domu kulture Zvonimir u Solinu, pod nazivom 'We Will Rock You - Tribute to Queen' posebno emotivan bioj e nastup Sanje Vučine, članice i aktivistice Društva multiple skleroze koje je izvela skladbu 'Too much love will kill you'. U nošenju s bolešću ponekad bi joj ponestalo snage i volje za dalje, ali znala je da ne smije odustati. Sanja poziva i ostale članove da joj se pridruže u projektu osnaživanja članova Društva 'Pjesmom do samopouzdanja'.

Umjesto ulaznica posjetitelji su odvajali dobrovoljni prilog za rad Društva multiple skleroze Split prema svojim mogućnostima ili su kupili nešto od rukotvorina Društva, nastalih na kreativnim radionicama.

Teana Kovačević, mentorica 'Music talentsa' ponosna je na suradnju s Društvom multiple skleroze, zahvaljuje u svoje ime i ime svojih učenika što su opet u prilici da zajedno uče i nadograđuju se kao ljudi. Kao mentoru udruge važno joj je senzibilizirati svoje učenike da budu svjesni što se događa oko njih, daleko od glamura, show buisnessa, i spletkarenja. U navedenoj suradnji učenici su imali doživjeli pravu ljudsku borbu. Onu iskrenu za život, a ne za moć.

"Veselimo se Božiću i svemu što zajednički pripremamo. Premda su nam sredstva limitirana, a uređenje pozornice, šminkanje i friziranje izvođača provodimo uz pomoć brojnih volontera, potrudit ćemo se da naši gosti dožive pravu božićnu čaroliju", poručuju iz Društva multiple skleroze Split i pozivaju da se odazovete i prisustvujete božićnim koncertima.

Božica Ravlić

Foto: Jakov Teklić

 

Povezane vijesti