Edukacija o biračkom pravu osoba s intelektualnim teškoćama

Udruga 'Radost' iz Ploča bit će domaćin edukacijske radionice "Ostvarivanje prava glasa osoba s intelektualnim teškoćama" koju organizira GONG u partnerstvu s Udrugom za samozastupanje

GONG u partnerstvu s Udrugom za samozastupanje, u okviru projekta "Ostvarivanje prava glasa osoba s intelektualnim teškoćama" financiranim sredstvima iz EU fondova, održat će u prostorijama udruge 'Radost ' iz Ploča edukacijsku radionicu o biračkom pravu, koja će se održati u srijedu 8. svibnja u 11 sati, u ulici Gračka 5.
Prema riječima Nade Boras, predsjednice udruge 'Radost', udruga je članica mreže od 12 lokalnih grupa za samozastupanje u Hrvatskoj te poziva sve da se pridruže radionici.
Biračko pravo jedno je od temeljnih ljudskih prava i Republika Hrvatska je krajem 2012. uskladila svoje izborno zakonodavstvo s člankom 29. Konvencije o pravima osoba s invaliditetom i omogućila jednako pravo glasa svim osobama s invaliditetom, uključujući i više od 16.000 osoba s intelektualnim teškoćama koje su u potpunosti lišene poslovne sposobnosti. (B.R.)