Studentski katolički centar SKAC traži volontere

U tijeku je novi krug prijava za volontere u Volonterski centar SKAC-a koje traju do 14. siječnja 2015. godine. Prijaviti se možete na linku: https://docs.google.com/…/1PK-tJZQ_VnTjEC1NdkJ9Q9r…/viewform

Volonterski centar skac organizira volontiranje u mnogim ustanovama i udrugama u Zagrebu. Volontiranje se odvija na tjednoj bazi u fiksnom terminu koji se određuje u dogovoru s odgovornom osobom u ustanovi/udruzi i volonterom, odnosno timom volontera. Svi volonteri volonterskog centra skac prolaze opću i specifičnu edukaciju kroz koje dobivaju potrebna znanja za početak volontiranja na mjestu koje su odabrali i dobivaju ohrabrenje, vjetar u leđa za djelovanje ondje gdje dolaze. Opća edukacija odnosi se na psihološke aspekte volonterstva, daje uvid u najčešća pitanja, zahtjeve i zamke koje se pojavljuju tijekom volontiranja. Specifične edukacije usmjerene su na specifičnosti pristupa određenim skupinama ljudi s kojima se volontira.

 

Na edukaciji za nove volontere 18. siječnja 2015. godine u Palmotićevoj 31 saznajte koje svoje potrebe zadovoljavamo volontiranjem, kako situacijama pristupati proaktivno i još puno puno toga. Jedna od temeljnih ideja Studentskog katoličkog centra jest cjelovita formacija mladih za aktivni angažman u društvu. Stotine mladih svakodnevno prolaze kroz SKAC, u njemu rastu, izgrađuju se, spoznaju, uče. Uz vrlo uspješne programe formacije mladih, prepoznat je i specifičan prostor u kojem bi mladi mogli biti pozvani na vrlo konkretan vid društvenog angažmana – volonterstvo. Na različitim područjima, u suradnji s različitim udrugama i institucijama, korak po korak, ova ideja konačno dobiva svoj obris. Sazrelo je vrijeme u kojem SKAC bira volonterstvo. Izlazi iz Palmotićeve i odlazi po cijelom Zagrebu i šire. Ondje želi dolaziti najpotrebitijima. Ondje želi živjeti ono u što vjeruje. Ondje želi biti vrlo konkretan – kažu iz SKAC-a.

In Portal

Foto: fb profil Volonterski centar SKAC