Inicijativa "Pomozimo djeci s invaliditetom" predlaže prenamjenu Pantovčaka u dječju onkologiju

Građanska inicijativa "Pomozimo djeci s invaliditetom" predložila je u utorak novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović da Ured Predsjednika na Pantovčaku prenamjeni u dječju onkologiju

Inicijativa pozdravlja najavu Grabar Kitarović da će u okviru smanjenja troškova Ureda Predsjednika Republike premjestiti Ured s Pantovčaka na drugu lokaciju.

Pozdravljaju i njezinu nakanu da se prostor Pantovčaka prenamijeni kako bi koristio djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom, s obzirom da trenutni kapaciteti ne zadovoljavaju njihove potrebe za rehabilitacijom.

Obzirom na veliki prostor koji ostaje neiskorišten, predlažemo Vam prenamjenu Pantovčaka u dječju onkologiju koja danas u Klaićevoj bolnici radi u potpuno neprimjerenim uvjetima, poručuje inicijativa Grabar Kitarović.

Ako je to nemoguće, postoji mogućnost proširenja ustanove Goljak ili ustanovljenja referalnog centra za ranu intervenciju i dijagnostiku.

Inicijativa "Pomozimo djeci s invaliditetom" nada se da je to tek prvi korak koji nova predsjednica kani poduzeti kako bi se poboljšao život djece s teškoćama, osoba s invaliditetom te njihovih obitelji, od kojih mnogi žive na rubu egzistencije.

 

Hina

Foto: Goran Stanzl/Pixsell