Hrvatski savez slijepih: Konferencija o položaju i pravima slijepih osoba u Hrvatskoj

Konferenciju je otvorio Vojin Perić, predsjednik Hrvatskog saveza slijepih, osvrnuvši se na težak položaj slijepih osoba u društvu i zanemarivanje njihovih potreba

 

Hrvatski savez slijepih je, u sklopu provedbe aktivnosti projekta "Za bolje sutra: Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga“, u Hotelu Branimir u Zagrebu održao prvu prezentacijsku konferenciju za javnost.

Hrvatski savez slijepih nositelj je projekta "Za bolje sutra: Jačanje sposobnosti OCD za pružanje socijalnih usluga“ u ukupnom trajanju od 14 mjeseci, s ciljem unaprjeđenja kapaciteta Saveza i svih temeljnih udruga članica za pružanje kvalitetnih socijalnih usluga osobama s oštećenjem vida.

Konferenciju je otvorio Vojin Perić, predsjednik Hrvatskog saveza slijepih, osvrnuvši se na težak položaj slijepih osoba u društvu i zanemarivanje potreba slijepih u svakodnevnom životu obzirom da je sljepoća težak invaliditet.

Voditelj projekta, Ivica Robić dipl. oec., prezentirao je projektne ciljeve i aktivnosti. Istaknuo je važnost osnaživanja udruga članica u području pružanja socijalnih usluga za slijepe osobe čime se izjednačavaju mogućnosti slijepih na području RH i smanjuje njihova isključenost iz zajednice u kojoj žive.

Konferenciju je moderirala Andreja Veljača, dipl.iur., ističući ulogu partnerskih organizacija na projektu: Koalicija za život u zajednici iz Zagreba te Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Jaglac iz Orahovice.

Projekt "Za bolje sutra“ ukupne vrijednosti 749.407,06 kuna sufinanciran je od Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH posredstvom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Andreja Veljača

 

Povezane vijesti