Natječaj: Izrada taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu

"Nije riječ o likovnom natječaju za učenike, stoga molimo da se ne okušavate u organiziranju akcija izrade taktilne slikovnice s djecom, već sami napravite slikovnice koje su rezultat Vašeg osobnog rada, iskustva, znanja i kreativnosti", poručuju organizatori

 

Međunarodno natjecanje za izradu taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu održava u Cannero Rivieri (Italija) od 12. do 15. studenog 2015. Njemu prethodi prednatjecanje unutar država koje sudjeluju na natjecanju, a do pet radova koje ocjenjivački žiri ocijeni kao najbolje šalju se u Cannero Rivieru. Pozivaju se odgajatelji, učitelji, stručni suradnici, edukacijski rehabilitatori, umjetnici, roditelji i svi ostali zainteresirani za izradu ovakvih slikovnica da se odazovu na ovo prednatjecanje i do 1. lipnja pošalju svoje radove. 

"Nije riječ o likovnom natječaju za učenike. Stoga Vas molimo da se ne okušavate u organiziranju akcija izrade taktilne slikovnice s djecom, već sami napravite slikovnice koje su rezultat Vašeg osobnog rada, iskustva, znanja i kreativnosti, pritom se pridržavajući smjernica za izradu slikovnica. Također Vas molimo da prije donošenja odluke o sudjelovanju na natjecanju pažljivo pročitate pravila natjecanja i prijavnicu (entry form), kako biste bili sigurni jeste li suglasni sa svim navedenim točkama.  Smjernice i pravila natjecanja, kao sastavni dijelovi ove obavijesti, donose vrlo jasne, precizne i stroge upute kako za izradu slikovnica, tako i za sudjelovanje u natjecanju. Kako bismo izbjegli eventualna nezadovoljstva odlukom našeg i međunarodnog žirija, molimo Vas pridržavajte ih se", poručuju organizatori.

Radovi se ne potpisuju imenom i prezimenom autora, nego šifrom (peteroznamenkasti broj i riječ do sedam slova). Osobni podaci osobe koja se krije iza šifre šalju se/donose u zatvorenoj omotnici uz sam rad. Ocjenjivački žiri dobiva omotnice tek nakon donesene konačne odluke. Radove primamo najkasnije do 1. lipnja. 2015. godine. Za više informacija obratite se na telefon Odjela za djecu s oštećenjima vida 051 690 241 ili na e-mail adresu javorka.milkovic@skole.hr.
Izvor: culturnet.hr