Procurilo u javnost: Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izabrala većinu savjetnika

Predsjednica RH imat će i savjetnika za gospodarstvo, a taj će sektor jedno vrijeme pokrivati predstojnik njezinog ureda Domagoj Juričić

 

Kolinda Grabar-Kitarović izabrala je veći dio tima s kojim će od četvrtka početi svoj predsjednički mandat, a iz njezinog tranzicijskog tima Hini su  potvrđena imena devet najbližih suradnika.

Dario Mihelin bit će savjetnik za vanjsku politiku, savjetnik za nacionalnu sigurnost Josip Buljević, a komodor Ivica Tolić savjetnik za obranu.

Mate Radeljić bit će savjetnik za unutarnju politiku, a Mladen Pavić savjetnik za europske fondove, poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo.

Šefica kabineta Grabar-Kitarović bit će Anamarija Kirinić.

Hini je već prije potvrđeno da će Domagoj Juričić biti predstojnik ureda predsjednice, Natalija Hmelina šefica protokola, a Luka Đurić glasnogovornik ureda.

Grabar-Kitarović imat će i savjetnika za gospodarstvo, a taj će sektor, do odluke predsjednice, "pokrivati" predstojnik njezinog ureda Juričić, koji trenutačno obnaša dužnost potpredsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) za međunarodne odnose.

Hina
Foto: HINA/PIXSELL