Udruga za terapijsko jahanje Nada: Bez naše pomoći sve je manje nade za njihov opstanak

Udruzi je potrebno uređivanje poligona za izvođenje terapijskog jahanja, nabavka kontejnera koji bi se koristio kao garderoba za članove te hrana za konje

 

Udruga za terapijsko jahanje Nada – Vrbovec humanitarna je i neprofitna organizacija čiji se rad temelji na entuzijazmu pojedinaca, a financira se gotovo isključivo donacijama.

"Terapijsko jahanje je uporaba konja u svrhu postizanja različitih terapijskih ciljeva, od fizičkih do kognitivnih i emocionalnih, a korist od terapijskog jahanja imaju osobe s različitim oblicima fizičkih, mentalnih i/ili emocionalnih teškoća. Svrha naše udruge, kao i drugih sličnih udruga u zemlji i inozemstvu, jest osobama s invaliditetom pružiti uvjete za izvođenje takve terapije. Među polaznicima programa naše udruge najviše je djece, s vrlo različitim medicinskim dijagnozama. Aktivnost udruge uvjetovana je držanjem potrebnog broja odgovarajućih konja i dovoljnim brojem volontera osposobljenih za sigurno izvođenje svih oblika terapije iz programa udruge. Za pribavljanje donacija za pokrivanje materijalnih troškova djelovanja udruge, ali i za okupljanje entuzijasta - volontera koji nakon obuke sudjeluju u radu s djecom, od presudne je važnosti da se najširu javnost upozori na životne potrebe jednog vrlo ranjivog dijela društvene zajednice kojem pomoć te zajednice može značajno poboljšati kvalitetu života", kaže tajnik udruge Mladen Dakić.

Udruzi je potrebno uređivanje poligona za izvođenje terapijskog jahanja, nabavka kontejnera koji bi se koristio kao garderoba za članove te hrana za konje. Stoga mole čitatelje In Portala da podrže njihovu inicijativu.

Želite li pomoći na bilo koji način radu i opstanku udruge, više informacija na stranici www.nada-vrbovec.hr

In Portal

 

Povezane vijesti