Stjepan Bosak – URIHO: Šahisti s invaliditetom startali pobjedom u novoj sezoni natjecanja

U posljednjih se nekoliko godina ŠK Stjepan Bosak – URIHO prometnuo u najbolji šahovski klub koji okuplja osobe s invaliditetom u Hrvatskoj

 

U dvorani za šah Doma sportova počela je nova sezona natjecanja u hrvatskim šahovskim ligama.

Nakon petomjesečne zimske stanke, započela su nadmetanja po šahovskim pločama diljem Hrvatske, a u njima i ove sezone sudjeluju šahisti s invaliditetom iz ŠK Stjepan Bosak – URIHO. Uoči početka sezone u klub je došlo nekoliko novih imena koji su dodatno pojačali najjači šahovski klub osoba s invaliditetom u regiji.

U IV. Hrvatskoj šahovskoj ligi centar A, ekipa iz ŠK Stjepan Bosak – URIHO startala je pobjedom u prvom kolu, uvjerljivo su pobijedili ekipu šahovskog kluba iz Dugog sela rezultatom 4,5:1,5.

Pobjede su ostvarili fide majstor Denis Rosandić i majstorski kandidati Ćosić Radoslav, Lovro Čupić i Alen Ognjačević, remizirao je majstorski kandidat Krsto Kovačević, a jedini poraz upisao je kapetan ekipe Zoran Matana. Nakon odigranog 1.kola ekipa ŠK Stjepan Bosak – URIHO zauzima treće mjesto s dva osvojena boda, koliko ima i prvoplasirana ekipa ŠK Odra.

U V. Hrvatskoj šahovskoj ligi centar A nastupila je i druga ekipa ŠK Stjepan Bosak – URIHO, oni su izgubili od ŠK Novi Zagreb II rezultatom 4:2. Ove godine u V. ligi je želja kapetana ekipe da njegova momčad bude u prvoj polovici lige, a ako se neki rezultati poslože nije niti nemoguće da budu u Top 5 ekipa od 13 momčadi koliko ih se natječe u V. ligi. Iako je glavni cilj nastupanja u V. HŠL centar A da se što više osoba s invaliditetom iz Zagreba kroz šah integrira u društvo.

Vremenom se ŠK Stjepan Bosak – URIHO prometnuo u najbolji šahovski klub koji okuplja osobe s invaliditetom u Hrvatskoj.

Ako ima ljubitelja šaha među osobama s invaliditetom, slobodno ih kontaktirajte na stranici www.skstjepanbosak.com, Twitteru ili na Facebook profilu (Šahovski klub 'Stjepan Bosak' – URIHO).

M. Damjanović

 

Povezane vijesti