Mejrema Reuter: Djeca s teškoćama u razvoju nakon moje terapije igrala su predstave na engleskom jeziku

"Glazbena terapija pokazala se uspješnom u Kuvajtu, naučila sam djecu kako pjevati i kad nemaju glasa, kako plesati čak i ako nemaju noge", kaže akademska umjetnica, edukatorica i terapeutkinja Mejrema Reuter

 

Udruga za autizam - Zagreb i ove godine nastavlja suradnju s Mejremom Reuter kroz inicijativu "Ti i ja gradimo prijateljstvo".

Akademska umjetnica, edukator i terapeut Mejrema Reuter u sklopu svog životnog projekta "Umjetnost u terapiji“, kojeg već dvadesetak godina implementira na tri kontinenta, među djecom i odraslima želi pomoći prikupljanju sredstva za Udrugu za autizam - Zagreb. Mejremina velika želja je da kreativna terapija zaživi, upravo onako kako je zaživila na svim mjestima gdje ju je kreirala. I da se širi. Kao i prijateljstvo.

"Glazbena terapija pokazala se uspješnom u Kuvajtu, naučila sam djecu kako pjevati i kad nemaju glasa, kako plesati čak i ako nemaju noge. Djeca s teškoćama u razvoju, nakon tri godine terapije, igrala su predstave na engleskom jeziku. Uoči 2. travnja, dana svjesnosti o autizmu, želja mi je slavimo život i priču, veselje, prijateljstvo i humanost svaki dan", ističe Reuter.

Udruga za autizam - Zagreb tim povodom u ožujku predstavlja njezine predstave "Majka Biser" i "Mala crvena kuća" u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Interaktivne predstave u kojima je publika pozvana da sudjeluje i tako izravno postane dio kreativnog procesa u stvaranju glazbeno scenskog doživljaja u kojem su potrebni samo dobra volja i pregršt mašte.

"Majka Biser" će se igrati u petak, 20. ožujka u 18 sati. To je bajka o moru i prijateljstvu. Majka Biser je najveći i najljepši biser na dnu mora koji je san svakog lovca na bisere. Jedan od njih je i dječak koji zajedno sa svojim ujakom prvi put ide u lov. Sve što je lijepo i željeno ima svoju tajnu, a svaka tajna u sebi uvijek nosi i elemente opasnosti. U potrazi za svojim snom dešava se nevolja, dječak upoznaje pravog prijatelja, dupina, koji mu pomaže i vodi ga kroz najveću avanturu ispod morske površine. Dupin uči dječaka da je pravi biser ljubav koju imamo u srcu za more. Uči ga da sve što bacimo u more, ono će nam vratiti natrag.

Mala crvena kuća će se igrati u petak, 27. ožujka s početkom u 18 sati. To je priča o kući bez vrata, bez prozora sa dimnjakom u sredini i sa zvijezdom unutra. Stekla je veliku popularnost, ne samo među djecom nego i roditeljima, jer nakon predstave djeca jedu voće bez da ih se na to posebno nagovara.

Cijena ulaznice za sve osobe, male i velike je 20 kuna, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za Udrugu za autizam - Zagreb. Ulaznice možete i donirati. Vi je kupite, a Udruga će proslijediti djeci iz doma za nezbrinutu djecu ili djeci koja žive u obiteljima ugroženog ekonomskog statusa, jednom riječju - potrebitima. Tako se prijateljstvo još više širi.

Želite li podržati rad Udruge za autizam - Zagreb više na stranici www.autizam-zagreb.com.

Božica Ravlić

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

 

Povezane vijesti